🎤ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Μιλάμε για τη γεωργία από τη Θεσσαλία

16 11 2023 | 16:26Greenpeace Greece

Πολύ συχνά, μετά από μια δύσκολη περίοδο έρχεται η στιγμή που ξεκινά ο σχεδιασμός για ένα καλύτερο μέλλον, κι αυτό ακριβώς θέλουμε να γίνει στη Θεσσαλία!
Έτσι, σήμερα πραγματοποιήσαμε συνέντευξη τύπου στη Λάρισα και καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την αναγέννηση της γεωργίας στην περιοχή, οι οποίες έχουν στο επίκεντρο την ευημερία των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος.


Η κλιματική κρίση είναι εδώ, όμως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της ώστε να αποφύγουμε τις χειρότερες συνέπειές της. Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σεβασμό στους κατοίκους, επείγουσα στήριξη των πληγέντων, μακριά από πολιτικές που μας άφησαν ανοχύρωτους και κάνοντας άμεσα στροφή σε πρακτικές που προστατεύουν τους πολίτες και την παραγωγή της τροφής μας.
Ξεκινώντας από τη Θεσσαλία, είναι επιτέλους η ώρα για τη ριζική αναδιαμόρφωση του αγροδιατροφικού μοντέλου ολόκληρης της χώρας, για την οποία μαζί πιέζουμε εδώ και χρόνια!