Στο στάδιο της περιβαλλοντικής ωρίμανσης τα αιολικά του Ομίλου Κοπελούζου στη Κρήτη – Έτοιμα προς κατασκευή σε 1,5 με 2 χρόνια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ωρίμανσης των χερσαίων αιολικών πάρκων που σχεδιάζει ο Όμιλος Κοπελούζος στην Κρήτη με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι τέλος του χρόνου, η εταιρεία επιδιώκει να έχει καταθέσει το σύνολο των αιτημάτων για την χορήγηση ΑΕΠΟ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει φακέλους για τα μισά από τα 10 σχεδόν έργα που περιλαμβάνει το «κρητικό» χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος 585 MW, και οι οποίοι αφορούν στην έγκριση των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικής Ετοιμότητας (ΣΜΠΕ).

 

Η πρόθεση του Ομίλου είναι να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην ωρίμανση των έργων με απώτερο στόχο να καταστούν «ready to build» σε περίπου 1,5 με δύο χρόνια.

Ο Όμιλος Κοπελούζου, μέσω του ELICA GROUP, κοινής εταιρείας της DAMCO ENERGY AE (50%) του Ομίλου και της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ (50%), ως ένας από τους βασικότερους ηγέτες, συμμετέχει στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, έχει αναπτύξει και κατασκευάσει μεγάλο αριθμό αιολικών πάρκων, Φ/Β και υδροηλεκτρικών μονάδων, κατέχοντας σημαντικότατη θέση στην αγορά ΑΠΕ της Ελλάδας, έχοντας θέσει σε λειτουργία αιολικά και Φ/Β πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος της τάξης των 450 MW.

Επιπροσθέτως, διαθέτει σε φάση ώριμης αδειοδότησης περισσότερα από 2100 MW Αιολικά Πάρκα στην Ελλάδα, με έμφαση στο Αιγαίο. Ανάμεσά τους, αξίζει να επισημανθεί η ανάπτυξη τόσο μίας συστοιχίας Αιολικών Πάρκων ισχύος 1000 MW στο νησί της Κρήτης, το οποίο έτσι θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο πράσινο νησί παγκοσμίως, όσο και του υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου της Αλεξανδρούπολης- Θράκης στη Βόρεια Ελλάδα (το πρώτο ρεαλιστικό έργο του είδους του χάρις στο χαμηλό βάθος της θάλασσας).

 

d