Στο Energy Web, το μεγαλύτερο διεθνές ενεργειακό δίκτυο blockchain εντάχθηκε η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

14 02 2022 | 06:30

Αναγνωρίζοντας τη βαρύνουσα σημασία που αναμένεται να παίξει η τεχνολογία blockchain και στον ενεργειακό τομέα τα προσεχή χρόνια, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες στον κόσμο που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο του Energy Web, για να αναπτύξουν στο πλαίσιο του οικοσυστήματος τις επόμενες μεγάλες ιδέες και τα καινοτόμα έργα του μέλλοντος.

Το Energy Web είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιταχύνει, με επίκεντρο τον πελάτη, την ενεργειακή μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα, απελευθερώνοντας τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα.
Το Αποκεντρωμένο Λειτουργικό Σύστημα του Energy Web (EW-DOS) επιτρέπει σε κάθε ενεργειακό περιουσιακό στοιχείο, που ανήκει σε οποιοδήποτε μέλος του δικτύου, να συμμετέχει σε οποιαδήποτε αγορά ενέργειας.

Με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ως ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κλάδο των ΑΠΕ στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον κλάδο παγκοσμίως, γίνεται πλέον η πρώτη ελληνική ενεργειακή εταιρεία που εισήλθε στο μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο ενεργειακό δίκτυο blockchain στον κόσμο, στο Energy Web, αξιοποιώντας νέους τρόπους υλοποίησης ενεργειακών συναλλαγών και συμβάλλοντας σε μια ταχεία ενεργειακή μετάβαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει περισσότερα από 1.300 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Έχοντας επενδύσει περίπου 2 δισ. τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη του Ομίλου συνεχίζεται δυναμικά με το επενδυτικό πρόγραμμα του να εξελίσσεται απρόσκοπτα με νέες επενδύσεις των 2 δισ. ευρώ και στόχο τα 3.000 MW σε έργα ΑΠΕ έως το 2025.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται σε φάση αδειοδοτικής ωρίμανσης (έχοντας εξασφαλίσει άδεια παραγωγής) νέα αιολικά έργα συνολικής ισχύος περίπου 2.200 MW, αναπτύσσονται και σχεδιάζονται φωτοβολταϊκά πάρκα (χερσαία και πλωτά) συνολικής ισχύος 1.700 MW, ενώ προωθούνται συστήματα υβριδικών έργων και έργων αποθήκευσης (κυρίως αντλησοταμίευσης) συνολικής ισχύος περίπου 3.750 MW, καθώς και περίπου 200 MW έργων άλλων τεχνολογιών (υδροηλεκτρικά, βιοαέριο, βιομάζα κ.ά.).

Παράλληλα, ο Όμιλος έχει τοποθετηθεί εγκαίρως και στην αγορά των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, όπου σε κοινοπραξία με την OCEAN WINDS σχεδιάζει να αναπτύξει πάρκα στις ελληνικές θάλασσες.