Σκυλακάκης: Καμία περιβαλλοντική μελέτη δεν τρέχει στα καμένα του Έβρου - Αναστολή για ένα χρόνο των οικονομικών δραστηριοτήτων

09 10 2023 | 14:16Energypress

Σε αναστολή της δραστηριότητας στις καμένες περιοχές στο Δάσος της Δαδιάς θα προχωρήσει το ΥΠΕΝ, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση της αδειοδότησης 2 αιολικών πάρκων στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι, σε καταγγελία προχώρησε η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ εταιρεία για την αδειοδότηση των Αιολικών μέσα σε περιοχή NATURA για τον Μαυρόγυπα.

Συγκεκριμένα όπως σημείωσε ο Υπουργός, έπειτα από τη γνωμοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ και των αρμόδιων υπηρεσιών, το Υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή έως και ένα χρόνο των δραστηριοτήτων στις εν λόγω περιοχές, προκειμένου να μελετηθεί το αν η εγκατάσταση ανεμογεννητριών επηρεάζει την πανίδα της περιοχής.

“Στην περιοχή δεν τρέχει καμία περιβαλλοντική μελέτη αυτή τη στιγμή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Απαντώντας στο γεγονός ότι πρόκειται για περιοχές natura, υπογράμμισε ότι αυτές αφορούν το 30% των βουνών της χώρας. “Πρέπει να καθοριστεί άμεσα η ακριβής χρήση σε αυτές τις περιοχές”, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Επιπλέον, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται, σύμφωνα με την επιστημονική γνώση και άποψη, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, με βάση πάντα το ευρωπαϊκό δίκαιο.

 

 

 

σ