Σκρέκας: Η ανάπτυξη των ΑΠΕ θα μειώσει το κόστος ενέργειας

21 10 2021 | 08:36

«Ο στόχος για μηδενικούς ρύπους είναι απολύτως αναγκαίος και για να επιτευχθεί απαιτείται δράση τώρα» είπε ο Κ Σκρέκας

Την ανάγκη για δραστικά μέτρα και σημαντικές επενδύσεις στην κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε η ανάπτυξη των ΑΠΕ θα μειώσει τελικά το κόστος ενέργειας και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Υπογράμμισε την ανάγκη για επενδύσεις στο υδρογόνο, του οποίου ο ρόλος θα είναι καθοριστικός, αλλά και αναγνώρισε την ανάγκη για μία μεταβατική περίοδο, στην οποία το φυσικό αέριο θα δράσει ως καύσιμο – γέφυρα.

«Ο στόχος για μηδενικούς ρύπους είναι απολύτως αναγκαίος και για να επιτευχθεί απαιτείται δράση τώρα» είπε ο κ. Σκρέκας και συμπλήρωσε: «Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα πετύχουμε την ενεργειακή μετάβαση, διατηρώντας την κοινωνική συνοχή.

Η ανάπτυξη των ΑΠΕ τελικά βοηθάει σε αυτόν τον στόχο, γιατί σήμερα η παραγωγή ηλιακής ενέργειας είναι πιο φθηνή από τον άνθρακα, τον λιγνίτη και γενικότερα τα ορυκτά καύσιμα» δήλωσε από το βήμα του Καθημερινή 1st Athens ESG Summit ο υπουργός και επισήμανε πώς το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, που θα αναθεωρηθεί και θα γίνει ακόμη πιο φιλόδοξο, προδιαγράφει μία μεταβατική περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τα παλαιά ρυπογόνα λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ με σύγχρονα φυσικού αερίου.

 

 

 

 

20 Oκτωβρίου 2021

newmoney