Σε νέα αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ στοχεύει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

05 09 2020 | 09:45

Ισχυρό ενδιαφέρον για να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά ΑΠΕ των ΗΠΑ διατηρεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνονται επενδύσεις σε αιολικά πάρκα και ανάπτυξη νέων, καθώς εκτιμάται πως η ενισχυμένη παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ μπορεί να αποφέρει σημαντικές υπεραξίες.

Εξάλλου, αυτό επιβεβαιώθηκε και από την συμφωνία με την Innergex Renewable Energy Inc. για την πώληση του αιολικού πάρκου Mountain Air, ισχύος 138 MW στο Idaho.

Όπως εξήγησε στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμικούς επενδυτές για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση Mountain Air γιατί το τίμημα που της προσφέρθηκε ήταν ελκυστικό και επ’ουδενί δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για την αγορά των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή, άλλωστε, όπως εκτιμούν αναλυτές, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δραστηριοποίηση των Blackrock Inc., Anavio Capital Partners LLP, Kayne Anderson Capital Advisors LP και Impax Asset Management, των τεσσάρων ηχηρών επενδυτικών ονομάτων που προστίθενται στο μετοχολόγιο της εταιρείας, μέσω κεφαλαίων που διαχειρίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ βρίσκονται τα 512MW, από τα συνολικά 1800MW έργων σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή, που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας. 

 

energypress