Πρόσκληση για Προγράμματα Επιτάχυνσης Deep Tech από το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του EPLO

S3E – Southern European Entrepreneurship Engine

Ανοικτή Πρόσκληση για Τρία Προγράμματα Επιτάχυνσης Deep Tech από το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του EPLO

 

 

 

Ανακοινώθηκαν οι αιτήσεις για τα τρία προγράμματα επιτάχυνσης για καινοτόμες ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις στους τομείς της Βαθιάς Τεχνολογίας (Deep Tech) και της βιωσιμότητας από το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του EPLO, εταίρου του  S3E The Engine for South European Deep Tech, ενός προγράμματος επιτάχυνσης,  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να να βελτιώσει τη σύνδεση και την αποτελεσματικότητα των οικοσυστημάτων επιχειρηματικότητας στις χώρες της Νότιας Ευρώπης και να συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Αίτηση μπορούν να κάνουν ερευνητικές ομάδες, γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας και νεοφυείς επιχειρήσεις στο στάδιο ανάπτυξης από χώρες της Νότιας Ευρώπης (και συνδεδεμένες χώρες) για να λάβουν υποστήριξη στην ανάπτυξη ανατρεπτικών λύσεων βαθιάς τεχνολογίας ικανές να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της αγοράς και να επιτύχουν έναν ή περισσότερους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Ανάλογα με το προφίλ, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να κάνουν αίτηση σε ένα από τα 3 διαθέσιμα προγράμματα και να έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν:

 

Πρόγραμμα S3E Start:

Για ερευνητικές ομάδες και γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας, το S3E προσφέρει ένα πρακτικό πρόγραμμα κατάρτισης για βελτίωση επιχειρηματικών δεξιοτήτων και έγκαιρη χρηματοδότηση για ανάπτυξη.

 

Πρόγραμμα S3E Charge:

Για νεοφυείς επιχειρήσεις στο στάδιο της ανάπτυξης, το S3E παρέχει καθοδήγηση και δικτύωση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων και διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις.

 

Πρόγραμμα S3E Reverse:

Για μεγάλες εταιρείες και μεσαίους/μεγάλους οργανισμούς, η κοινοπραξία S3E τρέχει ένα πρόγραμμα Διαμεσολάβησης (Brokerage) για να συνδέσει τις προκλήσεις βαθιάς τεχνολογίας με νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτόμες ιδέες.

 

Η προθεσμία για τις αιτήσεις για την δεύτερη ανοικτή πρόσκληση του  προγράμματος S3E είναι 15 Δεκεμβρίου 2023, 17:00 CET για το S3E Charge και το S3E Reverse, και στις 12 Ιανουαρίου 2024, 17h CET για το S3E Start.