Προς κατάργηση ο αδειοδοτικός κύκλος Μαρτίου στις ΑΠΕ - Θα πραγματοποιηθεί μόνο για τροποποιήσεις αδειών.

Το ΥΠΕΝ θεωρεί ότι δεν έχει νόημα να πραγματοποιηθεί ο αδειοδοτικός κύκλος Μαρτίου στις ΑΠΕ ενόψει της αλλαγής στο αδειοδοτικό πλαίσιο που προωθείται, με εξαίρεση στην τροποποίηση υφιστάμενων αδειών.


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σήμερα στην ημερίδα του ΣΕΦ η γ.γ. του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, το υπουργείο συζητά το θέμα αυτό με τη ΡΑΕ και αναμένει τη θετική γνωμοδότησή της για την κατάργηση του κύκλου Μαρτίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΡΑΕ.


"Δεν έχει λογική λογική να καταθέσει κανείς αίτηση με βάση ένα πλαίσιο που δεν θα υπάρχει μετά από 10 μέρες. Η κατάργηση του κύκλου θα αφορά νέες αιτήσεις και όχι την τροποποίηση υφιστάμενων", παρατήρησε η κα Σδούκου.


Όλα αυτά, τη στιγμή που μια πληθώρα αιτήσεων έχει κατατεθεί ήδη στη ΡΑΕ, αν λάβουμε υπόψη ότι μόνο εντός του 2019 έφτασαν τα 29 γιγαβάτ με πάνω από 2.000 φακέλους.


Θυμίζουμε ότι στόχος του υπουργείου είναι να αλλάξει το αδειοδοτικό καθεστώς και να αντικατασταθεί η υποχρέωση άδειας παραγωγής με μια βεβαίωση καταχώρησης στο νέο μητρώο ΑΠΕ. Κατ' επέκταση, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να πραγματοποιηθεί κατευθείαν ο επόμενος αδειοδοτικός κύκλος του Ιουνίου με βάση αυτό το νέο σύστημα.

 

 

 

 

19 Φεβρουαρίου 2020

energypress