Προχωρά η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης – Εγκρίθηκε η μελέτη που εκπονήθηκε για την προμήθεια, εγκατάσταση & θέση σε λειτουργία 7 Φ/Β Σταθμών

14 08 2024 | 11:53

Προχωρά η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης. Εγκρίθηκε η μελέτη που εκπονήθηκε για την προμήθεια, εγκατάσταση & θέση σε λειτουργία 7 Φ/Β Σταθμών VIRTUAL NET-METERING συνολικής ισχύος 7 MW, προϋπολογισμού 6.249.600 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ 24%).Οι φωτοβολταικοί σταθμοί θα εγκατασταθούν σε κτηματικές περιοχές της Κοινότητας Δρεπάνου, όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Στην έννοια της προμήθειας, από τον προμηθευτή, που θα προκύψει κατόπιν διαγωνισμού, περιλαμβάνονται ο σχεδιασμός της εγκατάστασης για τη μέγιστη απόδοση, η προμήθεια και η μεταφορά επί τόπου και συναρμολόγηση των επί μέρους στοιχείων του συστήματος, οι δοκιμές και θέση σε λειτουργία. Η σύνδεση µε την ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει µε ευθύνη του ανάδοχου και τα τέλη σύνδεσης βαρύνουν την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης. Ακόμη στις υποχρεώσεις του προμηθευτή περιλαμβάνεται και η παροχή χρόνου εγγύησης τόσο για την απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού όσο και η διασφάλιση της ελάχιστης ετήσιας ενεργειακής απόδοσης κάθε συστήματος χωριστά. Ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να αξιολογήσει µε δική του πρωτοβουλία και ευθύνη τα χαρακτηριστικά στοιχεία της κάθε εγκατάστασης µε επίσκεψη επί τόπου, ώστε να έχει πλήρη εικόνα του κάθε χώρου όπου θα γίνει η εγκατάσταση των Φ/Β συστημάτων και να είναι σε θέση να προχωρήσει στο σχεδιασμό του συστήματος.

 

(kozan.gr)

j