Principia και ΕΛΕΤΑΕΝ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

Principia και ΕΛΕΤΑΕΝ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

 

  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, η Principia υποδέχτηκε παιδιά και νέους Προσκόπους στο αιολικό της πάρκο στο Βέρμιο.
  • Σε συνεργασία και φέτος με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), η Principia διοργάνωσε φυσιολατρικές δραστηριότητες, καθώς και εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

Τη Κυριακή 16 Ιουνίου, η Principia γιόρτασε τη Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας (15 Ιουνίου) με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία «μετέτρεψε» το αιολικό της πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στο Βέρμιο, σε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για παιδιά και νέους Προσκόπους.

Αναλυτικότερα, η Principia συνεργάστηκε με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και δημιούργησε μια ξεχωριστή ημερήσια δράση για τις ομάδες Προσκόπων της ευρύτερης περιοχής, βασισμένη στο πρότυπο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Energy On The Go». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μία ξενάγηση στο αιολικό πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», προσφέροντας σε παιδιά και νέους την ευκαιρία να δουν από κοντά την τεχνολογία που «κρύβεται» πίσω από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι της εταιρείας ανέλυσαν τη σημασία της αιολικής ενέργειας για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Διερεύνησαν μαζί με τους συμμετέχοντες συναφείς κλάδους σπουδών, ενώ παράλληλα μίλησαν για τις επαγγελματικές προοπτικές και ευκαιρίες καριέρας στον κλάδο. Τα εργαστήρια συμπληρώθηκαν από υπαίθριες δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν από τους Προσκόπους για την προώθηση της ομαδικής εργασίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στους συμμετέχοντες, δόθηκαν τα εκπαιδευτικά έντυπα της ΕΛΕΤΑΕΝ «Μαθαίνω για την Aιολική Ενέργεια» και «Φύσα Αεράκι Φύσα με», τα οποία, μέσα από μια σειρά θεματικών δραστηριοτήτων και δημιουργικών ασκήσεων με σχήματα, πολύχρωμες εικόνες, κρυπτόλεξα, ζωγραφιές και χειροτεχνίες, ενθαρρύνουν τα μικρά παιδιά να παίξουν και να μάθουν περισσότερα για την αιολική ενέργεια και τον καθοριστικό ρόλο των ΑΠΕ.

O Αριστοτέλης Χαντάβας, CEO της Principia, δήλωσε: «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και συνέργειες με την ΕΛΕΤΑΕΝ, αποδεικνύουν τη διαχρονική μας δέσμευσή να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους και κοινωνίες, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, προσφέροντας ευκαιρίες γνώσης και εκπαίδευσης γύρω από την πράσινη ενέργεια. Παράλληλα, στα πλαίσια του βραβευμένου και εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικού μας προγράμματος «Energy On The Go» - το οποίο έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότερα από 5500 παιδιά σε όλη την Ελλάδα - αναδεικνύουμε τις προοπτικές της πράσινης ενέργειας για το περιβάλλον και την οικονομία, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για επαγγελματική αποκατάσταση

Η 15η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας, αναφορικά με τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη από τη χρήση της Αιολικής Ενέργειας αλλά και την ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας του αέρα. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (WindEurope) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενεργείας (GWEC).

Με την ενθάρρυνση και την εκπαίδευση της νέας γενιάς σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Principia συμβάλλει ενεργά σε ένα μέλλον που βασίζεται στις καθαρές τεχνολογίες. Ταυτόχρονα, η προσέγγιση αυτή ευθυγραμμίζεται και με το στρατηγικό μοντέλο της εταιρείας για τη δημιουργία αμοιβαίας αξίας, που διασφαλίζει ότι οι δραστηριότητές της ωφελούν ταυτόχρονα και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

 

Ποια είναι η Principia:

Η Principia δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών, ηλιακών και υδροηλεκτρικών πάρκων και επενδύει σε ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας με στόχο να συμβάλει στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης της χώρας προς ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον. Το χαρτοφυλάκιό Principia περιλαμβάνει 65 αιολικά έργα, υπό λειτουργία, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 566 MW και 2 φωτοβολταϊκά πάρκα, υπό κατασκευή, συνολικής ισχύος 11 MW.

Η Principia συστάθηκε τον Μάρτιο του 2024, με κοινούς μετόχους την Macquarie Asset Management και την Enel SpA. Προηγουμένως, λειτουργούσε από το 2008 ως μέρος της Enel Green Power στην Ελλάδα. Μάθετε περισσότερα για την Principia, στην ιστοσελίδα www.principia-energy.com, καθώς και στα προφίλ της εταιρείας στο LinkedIn και στο Facebook.

Ποια είναι η EΛΕΤΑΕΝ:

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ, απαρτίζεται από τους φορείς, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας του αιολικού κλάδου και λειτουργεί ως ο εθνικός εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ένωσης αιολικής ενέργειας WindEurope στην Ελλάδα. Έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της Αιολικής Ενέργειας μέσω τεκμηριωμένων δεδομένων και επιστημονικών αναλύσεων, αποτελώντας έτσι, τη φωνή της Αιολικής Ενέργειας, εκφράζοντας τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της και ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και έρευνας στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας.

Επικοινωνία με τα ΜΜΕ:

Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Επικεφαλής Επικοινωνίας Principia