Πρασινίζουμε το Γκρίζο

10 06 2024 | 09:31Οργάνωσης Γη

Με Μεγάλη Συμμετοχή των Αθηναίων Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

φ

Με την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας, το This is Athens του Δήμου Αθηναίων και η Οργάνωση Γη μαζί με Αθηναίους που αγαπούν το πράσινο, γιόρτασαν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού "Πρασινίζουμε το Γκρίζο".

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ενθαρρύνει τους κατοίκους της Αθήνας να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τον προσωπικό τους πράσινο χώρο, συνεισφέροντας σε μια πιο βιώσιμη και όμορφη πόλη. Περισσότερα από 350 μπαλκόνια, αυλές και ταράτσες της Αθήνας διαγωνίστηκαν ενώ 13 νικητές έλαβαν δώρα από τους χορηγούς της δράσης, GARDENA και Betsson και τον Δήμο Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενεργό συμμετοχή των Αθηναίων, λέγοντας: "Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βλέπουμε την ενεργό συμμετοχή των Αθηναίων σε αυτή την πρωτοβουλία. Οι πράσινες γωνιές που δημιουργήθηκαν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και δείχνουν τον δρόμο για μια πιο βιώσιμη και όμορφη πόλη. Συγχαίρω θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την αφοσίωση και το μεράκι τους."

Ο Αλέξης Γαληνός, Εκτελεστικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, τόνισε την εντυπωσιακή ανταπόκριση των κατοίκων, αναφέροντας: "Η μαζική ανταπόκριση των κατοίκων της Αθήνας στον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο" αναδεικνύει τη σημασία του αστικού πρασίνου στη ποιότητα της καθημερινότητας μας. Η σημερινή γιορτή είναι ένα ελάχιστο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια."

Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ δήλωσε: "Η Gardena είναι ένα brand άρρηκτα συνδεδεμένο με το πράσινο
και τη φροντίδα του, στο μπαλκόνι, τον κήπο ή την αυλή μας. Το πράσινο που είναι πηγή ανανέωσης και ανάσας στην καθημερινότητα όλων μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς στην
«Παντελής Παπαδόπουλος» να συμβάλουμε μέσα από μία τέτοια δράση στο να γίνει η πόλη της Αθήνας πιο πράσινη, πιο ανθρώπινη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον ρόλο που μπορεί παίξει ο καθένας από εμάς, «πρασινίζοντας το γκρίζο».

Παράλληλα, η Παναγιώτα Σταματοπούλου υπεύθυνη του Betsson Foundation πρόσθεσε:
"Η Betsson είναι υπερήφανη που στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία, η οποία αντικατοπτρίζει τις αξίες της εταιρίας μας για μια πιο βιώσιμη και όμορφη πόλη. Με 60 χρόνια λειτουργίας, σε περισσότερες από 25 αγορές παγκοσμίως και παρουσία στην Ελλάδα από το 2021, η Betsson αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στην προώθηση προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης μέσω του Betsson Foundation, το καινοτόμο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Betsson. Eυχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες!"

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική, κεράσματα και βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα παιδιά, προσφέροντας μια ευχάριστη και εκπαιδευτική εμπειρία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η επιτυχία του διαγωνισμού "Πρασινίζουμε το Γκρίζο" αποδεικνύει ότι οι κάτοικοι της Αθήνας είναι πρόθυμοι να συμβάλουν ενεργά στο να πρασινίσει η πόλη και να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο βιώσιμη και δίνει το έναυσμα και για άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

δ