Ph. Kunze: Οι επενδυτές πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια για τους κανόνες της αγοράς

19 12 2023 | 15:29Energypress

Πολύ καλή χαρακτήρισε τη διοργάνωση του 5ου Renewable & Storage Forum, ο Philipp Kunze, Managing Director, Project Development Greece της BayWa r.e., τονίζοντας ότι το συνέδριο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, το ίδιο και τα θέματα που συζητιούνται.

Μιλώντας στο περιθώριο του forum, πρόσθεσε ότι για το ζήτημα των περικοπών θα πρέπει να γίνεται περισσότερη συζήτηση.

Όσον αφορά το ισχύον πλαίσιο για τη χορήγηση όρων σύνδεσης, τόνισε ότι, «οι επενδυτές είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται ασφάλεια σχετικά με τους όρους σύνδεσης, όμως αυτή τη στιγμή βλέπουμε ανησυχία και δεν ξέρουμε που πηγαίνει το πράγμα. Αυτό είναι σημαντικό να λυθεί. Οι καθυστερήσεις, το ποιος παίρνει και ποιος όχι, πρέπει να είναι πιο καθαρό».

Τέλος, ερωτώμενος για τη διασύνδεση με τη Γερμανία, υπογράμμισε ότι είναι ένα σημαντικό θέμα. «Εμείς έχουμε θέση στο Μόναχο, στη Βαυαρία, εκεί που θα φτάνει η γραμμή. Έχουμε πολύ καλή σχέση με τις κυβερνήσεις σε αυτές τις περιοχές και στo Βερολίνο βεβαίως. Δουλεύουμε πολύ με τις μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, που χρειάζονται παραπάνω πράσινο ρεύμα, γι’ αυτό μας ενδιαφέρει πολύ το θέμα. Φυσικά είναι μακροπρόθεσμο, αλλά σημαντικό».

 

 

 

σ