PCAI Artist Residency 2019: ανοιχτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες

06 03 2019 | 11:05

 

  • Μπορεί το σύγχρονο lifestyle να γίνει πιο βιώσιμο ή ανθεκτικό;
  • Με ποιον τρόπο το ζήτημα των επικίνδυνων αποβλήτων και η κρισιμότητά του επιδρά στην καθημερινότητά μας;
  • Μπορούμε να διευρύνουμε την περιβαλλοντική ατζέντα μέσω της επιστήμης και της τέχνης;
  • Πως είναι εφικτό η σύγχρονη τέχνη και η κινούμενη εικόνα να ευαισθητοποιήσουν το κοινό τους πάνω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος;

Το PCAI με χαρά ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος PCAI Artist-in-Residence που εστιάζει στην αλληλεπίδραση της σύγχρονης τέχνης με την περιβαλλοντική συνείδηση. Πιστεύοντας ότι η τέχνη είναι ο καλύτερος τρόπος για την ενίσχυση του διαλόγου γύρω από τη βιωσιμότητα και το κρίσιμο ζήτημα των τοξικών αποβλήτων, το PCAI καλεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να μείνουν για μια εβδομάδα στην Αθήνα, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα έργο video art στο συγκεκριμένο θέμα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί θα μπορεί να οργανώσει την έρευνά του για το έργο, να επισκεφθεί μονάδες διαχείρισης τοξικών αποβλήτων, να συζητήσει με επιστήμονες που εμπλέκονται στη διαδικασία επεξεργασίας βιομηχανικών απορριμμάτων, να συναντήσει εικαστικούς καλλιτέχνες, επιμελητές και περιβαλλοντολόγους με έδρα την Αθήνα και να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις.

Το έργο video art που θα παραχθεί ως αποτέλεσμα της παραμονής του καλλιτέχνη στην Αθήνα θα παρουσιαστεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το προσεχές έτος.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, τη χρηματοδότηση και τη διαδικασία συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο

https://www.pcai.gr/news/pcai-residency-2019-open-call/

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνείτε με το info@pcai.gr

 

5 Μαρτίου 2019

PCAI