Πάνω από 80 ομιλητές στο συνέδριο του energypress για ΑΠΕ και Αποθήκευση στις 13-14 Οκτωβρίου – Δείτε ολόκληρη την ατζέντα

04 10 2021 | 08:36

Με πάνω από 80 ομιλητές, με ένα πλήθος παρουσιάσεων, εισηγήσεων και συζητήσεων για όλα τα θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον τομέα των ΑΠΕ και της Αποθήκευσης Ενέργειας, πραγματοποιείται στις 13 και 14 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του OTE ACADEMY στο Μαρούσι, για τρίτη χρονιά, το συνέδριο «renewable & storage forum».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή. Οι ομιλητές θα βρίσκονται στην αίθουσα με φυσική παρουσία, όπως και μικρός αριθμός συνεργατών και στελεχών των εταιρειών του κλάδου (κατόπιν πρόσκλησης), λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα που προσφέρει ο χώρος σε σχέση με τα πρωτόκολλα προστασίας από την covid-19.

Το σύνολο των διαδικασιών θα μεταδίδεται ζωντανά, χωρίς να απαιτείται εγγραφή, μέσα από το energypress και την πλατφόρμα livestreaming.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος.

Συμμετέχουν οι: Γιώργος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΧΕ, Γιάννης Γιαρέντης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΑΠΕΕΠ, Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ, Ιωάννης Μάργαρης, αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ, Κωνσταντίνος Παπαλουκάς, Συντονιστής της Εθνικής Επιτροπής για το Υδρογόνο.

Από τους φορείς του κλάδου, ο Giles Dickson, Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Europe, Ο Γεώργιος Περιστέρης, πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ και πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ο Νικόλαος Ζαχαριάδης, πρόεδρος του ΕΣΑΗ και Διευθύνων Σύμβουλος της Elpedison, ο Παναγιώτης Λαδακάκος, πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, ο Αντώνης Κοντολέων, πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ, ο Στέλιος Λουμάκης, πρόεδρος του ΣΠΕΦ, ο Δημήτρης Βαρλάμης αντιπρόεδρος του ΣΕΦ και επικεφαλής της Jinko Hellas, ο Παναγιώτης Παπασταματίου, Γεν. Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, γενικός γραμματέας του Hydrogen Europe.

Την επιχειρηματική κοινότητα εκπροσωπεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων:

Γεώργιος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ, Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής Motor Oil Renewable Energy, Νικόλαος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ανάπτυξης ΑΠΕ και Αποθήκευσης Ενέργειας της MYTILINEOS, Maria Rita Galli, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Λεωνίδας Μπακούρας, Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας ΕΛΠΕ, Γιάννης Καρύδας, Διευθύνων Σύμβουλος Renewables and Energy Storage Copelouzos Group, Δρ. Ευγενία Λειβαδάρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Χρήστος Πετρόχειλος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kiefer,  Μάριος Ζάγγας, επικεφαλής της VESTAS HELLAS, Σπύρος Ρόζης, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa στην Ελλάδα, Κώστας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος HITACHI ABB Power Grids, Αργυρώ Μπανίλα, Head of Structured Financing Corporate & Investment Banking της Εθνικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, Partner Financial Advisory Services, Power & Utilities Leader της Deloitte Ελλάδος, Στέλλα Ζαχαρία, Διευθύνουσα Σύμβουλος Optimus Energy, Miguel Ochoa Gimenez , Global Grid Technology Director, Huawei Digital Power, Βασίλης Γεωργίου-Managing Director PROTASIS.

 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι καθηγητές: Παντελής Κάπρος, καθηγητής ενεργειακής οικονομίας στο ΕΜΠ, Χάρης Δούκας, καθηγητής ΕΜΠ, Σταύρος Παπαθανασίου, καθηγητής ΕΜΠ, Υπεύθυνος Ομάδας Εργασίας του ΥΠΕΝ για το πλαίσιο αποθήκευσης, Δημήτρης Οικονόμου, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρ. υφυπουργός Περιβάλλοντος, Παντελής Μπίσκας, καθηγητής ΑΠΘ, Μανώλης Καραπιδάκης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Αντώνης Μεταξάς, Πανεπιστήμιο Αθηνών / TU Berlin.

(Δείτε την ατζέντα του συνεδρίου στα Συνοδευτικά Αρχεία στο τέλος του κειμένου).

Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το κόστος της ενεργειακής μετάβασης και ποιός θα το αναλάβει, η λειτουργία του target model τα διμερή συμβόλαια (PPAs) και η συμμετοχή των ΑΠΕ στις αγορές, το νέο σχήμα ανταγωνιστικών διαδικασιών, το σύστημα στήριξης του ΕΛΑΠΕ, η διαμόρφωση των τιμών, οι αντοχές και οι ανάγκες των δικτύων.

Κεντρική θέση έχουν τα θέματα της αποθήκευσης ενέργειας, με την καταγραφή της προόδου σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο, καθώς και το νέο πεδίο των υπεράκτιων σταθμών ΑΠΕ.

Επίσης οι τεχνολογικές εξελίξεις εναλλακτικών μορφών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, όπως για παράδειγμα το Υδρογόνο, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Θα συζητηθούν ακόμα, θέματα που σχετίζονται με τις αντιδράσεις ανά την Ελλάδα στην εγκατάσταση ΑΠΕ, αλλά και ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και η συμμετοχή των καταναλωτών στο νέο ενεργειακό γίγνεσθαι.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

 

 

 

3 Οκτωβρίου 2021

energypress

Συνοδευτικα Αρχεια