Optimus Energy: Ο μεγαλύτερος ΦοΣΕ στην ελληνική αγορά με χαρτοφυλάκιο πάνω από 2,3 GW

08 09 2023 | 14:05Energypress

H Optimus Energy, ο πρώτος και μεγαλύτερος Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΦoΣΕ ΑΠΕ) στην Ελλάδα, επεκτείνει συνεχώς το εύρος των εξειδικευμένων παρεχόμενων υπηρεσιών της με έμφαση στους παραγωγούς ΑΠΕ, με νέα προϊόντα που αφορούν βιομηχανικούς καταναλωτές αλλά και σταθμούς αποθήκευσης.

Η Optimus Energy προσφέρει υπηρεσίες άμεσης συμμετοχής και αποζημίωσης από την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας. Παρέχει ασφαλή και διαφανή πρόσβαση στα δεδομένα παραγωγής, επενδύει συνεχώς σε τεχνολογίες πρόβλεψης παραγωγής ΑΠΕ και στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και συστημάτων, ενώ προσφέρει στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου σε συνεχή χρονική βάση με εξατομικευμένες αναφορές και συστάσεις.

Σήμερα, η Optimus Energy, πιστή στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της, εκπροσωπεί περισσότερους από 2000 Σταθμούς όλων των τεχνολογιών ΑΠΕ, ενώ η εγκατεστημένη ισχύς του χαρτοφυλακίου της ξεπερνά τα 2300 MW. Περισσότεροι από 1200 ανεξάρτητοι παραγωγοί ΑΠΕ από όλη την Ελλάδα έχουν επιλέξει την Optimus Energy, της οποίας το μερίδιο εκπροσώπησης ανέρχεται στο 52.7% των ΑΠΕ στην αγορά των ανεξάρτητων ΦοΣΕ ΑΠΕ. Η συμμετοχή στο μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στην Ελλάδα και η μεγάλη εμπειρία της Optimus Energy εγγυώνται χαμηλό κόστος εκπροσώπησης και ελαχιστοποίηση ρίσκου χρεώσεων της Αγοράς για τους παραγωγούς.

Ταυτόχρονα, η Optimus Energy, σε συνεργασία με την ΗΡΩΝ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υλοποιεί συμβάσεις πώλησης ενέργειας (Power Purchase AgreementsPPAs) δίνοντας εξατομικευμένες λύσεις πράσινης ενέργειας και παρέχοντας ανταγωνιστικότερο και προβλέψιμο κόστος ενέργειας σε ενεργοβόρους βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές, κάνοντας πράξη την εξαίρεση τους από το πλαφόν που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η νέα μορφή της Αγοράς Εξισορρόπησης αποτελεί μια σημαντική αλλαγή και ανοίγει νέες δυνατότητες για τους παραγωγούς ΑΠΕ και τους βιομηχανικούς καταναλωτές, μέσω των νέων χαρτοφυλακίων της Optimus Energy, Κατανεμόμενων Μονάδων ΑΠΕ και Απόκρισης Ζήτησης, αντίστοιχα. Μέσω αυτών, η Optimus Energy δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της να παρέχουν υπηρεσίες εξισορρόπησης, συνεισφέροντας στην ευστάθεια του δικτύου και στην προστασία του περιβάλλοντος, αξιοποιώντας πλήρως την εγκατεστημένη υποδομή τους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν αυξημένα έσοδα.

Τέλος, κεφαλαιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής και την έμπειρη ομάδα της, η Optimus Energy αναπτύσσει και εξελίσσει τα απαραίτητα εργαλεία συμμετοχής και διαχείρισης των σταθμών αποθήκευσης στις Αγορές Ηλεκτρικής Ενέργειας, για τη μεγιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης τους με την έναρξη της εμπορικής τους λειτουργίας.

 

 

σ