«Ο ρόλος και η συνεισφορά της Βιοενέργειας ως ενεργού κλάδου της Βιοοικονομίας στην αντιμετώπιση της Ενεργειακής Κρίσης»

23 01 2023 | 17:22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η BIOMASS DAY 2023 με θέμα «Ο ρόλος και η συνεισφορά της Βιοενέργειας ως ενεργού κλάδου της Βιοοικονομίας στην αντιμετώπιση της Ενεργειακής Κρίσης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, (Αίθουσα: FOS) από τις 10:30 - 14:30.

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το περιοδικό Bioenergy News, υπό την αιγίδα της , του ΕΚΕΤΑ, του ΚΑΠΕ , του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (Clube) και του Εργαστηρίου Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης (Bioeconomics).

 

 

Η τρέχουσα συγκυρία της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης και των παγκόσμιων γεωπολιτικών ανταγωνισμών έχει καταστήσει την ενέργεια ως τον πιο επιδραστικό και καθοριστικό κλάδο για την ομαλή λειτουργία των οικονομιών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και παγκοσμίως.

 

Μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει πλέον διαμορφωθεί, υπάρχει η δυνατότητα σε Ελλάδα και Ε.Ε. μιας πιο ουσιαστικής ενεργειακής αξιοποίησης της βιομάζας προς ελάφρυνση του δυσβάστακτου ενεργειακού κόστους βιομηχανιών, επιχειρήσεων εμπορίου / υπηρεσιών και νοικοκυριών;

 

Μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να διατηρηθεί ο βηματισμός προς την επίτευξη σταδιακής απανθρακοποίησης και κλιματικής ουδετερότητας μέσω της ταχύτερης διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως αυτή διατυπώνεται στους στόχους της “Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal)” και του σχεδίου “FitFor55”;

 

Πόσο ομαλά και συνεκτικά μπορεί ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η συνεισφορά της βιοενέργειας κατά τη διεύρυνση και διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας της Ε.Ε. μέσω του σχεδίου “RePowerEU”;

 

Η ημερίδα BIOMASS DAY επιχειρεί να προσεγγίσει τα παραπάνω ερωτήματα και να καταγράψει τον ρόλο και την συνεισφορά της Βιοενέργειας μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές τοπίο.

 

Για εγγραφές, πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://bioenergynews.gr/biomass-day-2023/