Νίκος Ανδρουλάκης (Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ): «Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια δεν έπρεπε να γίνει με ένα ορυκτό καύσιμο»

21 10 2022 | 07:04

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, μιλώντας στο Olympia Forum III που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. Στο οικονομικό πεδίο και συγκεκριμένα στο θέμα της παροχής φθηνής στέγης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτική real estate με τη διάθεση ακινήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες. Ο ίδιος πρότεινε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε περιοχές με πανεπιστημιακά ιδρύματα και παροχή φορολογικών κινήτρων με ρήτρα μακροχρόνιας χαμηλής μίσθωσης σε ιδιοκτήτες με κλειστά σπίτια. Και αναρωτήθηκε : «Τι σχέση έχουν αυτά που προτείνουμε εμείς με όσα κάνει ο Μητσοτάκης;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ για πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, μέτρο που εντάσσεται, όπως είπε, στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, λέγοντας ότι τώρα η μείωση είναι δυσανάλογη σε σχέση με τις επιδοτήσεις που δίνονται.  

Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα για τον βαθμό εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο, σημειώνοντας ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια δεν έπρεπε να γίνει με ένα ορυκτό καύσιμο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση συμφερόντων όσον αφορά την πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, Γιώργου Μικελόπουλου από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «είναι ένα σκάνδαλο που φέρει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού και του Μαξίμου, κάτι που βλέπουν όλοι οι Ευρωπαίοι», σημειώνοντας ότι τελικά έμειναν όλα στο σκοτάδι, καθώς στην εξεταστική δεν εκλήθη κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Παράλληλα, τόνισε ότι το απόρρητο ίσχυσε για όλους εκτός από τον διοικητή της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ που τα είπε όλα. «Αντί να ρίξουν φως, έριξαν σκοτάδι», σχολίασε.

«Αγωνίζομαι για να μην ξανασυμβεί αυτό σε κανέναν πολιτικό», δήλωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη πανευρωπαϊκής προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος των παράνομων λογισμικών καθώς υπονομεύεται η ελευθερία. Παράλληλα, έθεσε και μία νέα διάσταση στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι  παρακολουθήσεις και predator είναι ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που ακουμπάει και τους δύο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ έθεσε ως στόχο την πρώτη Κυριακή των εκλογών το κόμμα του να έχει ένα μεγάλο ποσοστό, ώστε να θέσει την ατζέντα και έτσι η διακυβέρνηση Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μοιάζουν με ένα μακρινό κακό παρελθόν.

Τέλος, με αφορμή την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, έκανε λόγο για εργαλειοποίηση αυτού του ανατριχιαστικού εγκλήματος από κάποιους που παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Αναφέρθηκε σε στελέχη της ΝΔ ότι δεν έχουν μέτρο στον δημόσιο λόγο και κατηγορούν το κόμμα του καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ για μη ψήφιση της αυστηροποίησης των ποινών.  

1