Νέα έργα από το Ην. Βασίλειο ύψους 49 εκ. λιρών στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα στην Αφρική,

08 09 2023 | 14:11Energypress

Νέα έργα που υποστηρίζονται από το Ηνωμένο Βασίλειο ύψους 49 εκατομμυρίων λιρών θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Αφρικής Andrew Mitchell στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα στην Αφρική, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Κένυα από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο «δεσμεύεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην Αφρική, τηρώντας την υπόσχεσή του για αμοιβαία επωφελείς και αξιόπιστες επενδύσεις», σύμφωνα με δελτίο τύπου του Foreign, Commonwealth & Development Office του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τα έργα θα επικεντρωθούν στην κινητοποίηση της χρηματοδότησης για την κλιματική δράση και θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε ολόκληρη την Αφρική. Η χρηματοδότηση θα συμβάλει επίσης στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανάπτυξη των οικονομιών και «στη βελτίωση της ζωής των γυναικών, των αγροτών και των κοινοτήτων που βρίσκονται σε κίνδυνο».

«Οι συνεργασίες μας με τις αφρικανικές χώρες για τις πράσινες επενδύσεις και την ανθεκτικότητα στο κλίμα αυξάνουν τις οικονομίες και βελτιώνουν τις ζωές. Ωστόσο, πρέπει να αναληφθεί περισσότερη δράση, καθώς εκείνοι που ευθύνονται λιγότερο για την κλιματική αλλαγή επωμίζονται όλο και περισσότερο το κύριο βάρος των επιπτώσεών της», δήλωσε ο Μίτσελ.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζεται στενά με τους Αφρικανούς εταίρους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και τη βοήθεια εκείνων των οποίων οι ζωές επηρεάζονται περισσότερο», πρόσθεσε.

Η Σύνοδος Κορυφής για το κλίμα στην Αφρική – στην οποία η ΕΕ είναι διμερής εταίρος – αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου βάρους της κλιματικής αλλαγής και του σχετικού κόστους, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και ειδικότερα στην Αφρική.

 

 

 

σ