Mytilineos: Εκκίνηση των εργασιών για τα φωτοβολταϊκά των 1,48 GW, από τα 140 MW του διαγωνισμού της ΡΑΕ – Το τρίτο τρίμηνο ξεκινά η κατασκευή.

Στις αρχές του τρίτου τριμήνου του έτους, πιθανότατα τον Ιούλιο, η Mytilineos ξεκινά σταδιακά την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 1,48 GW που απέκτησε από την EGNATIA GROUP.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εισηγμένη εκκινεί τις κατασκευαστικές εργασίες από τα έργα των 140 MW που κλείδωσε στον τελευταίο διαγωνισμό της ΡΑΕ για φωτοβολταϊκά και αιολικά συνολικής ισχύος 350 MW.

Υπενθυμίζεται, με βάση τις ανακοινώσεις της Αρχής, ότι η Mytilineos κλείδωσε σειρά έργων που ανήκαν στην Egnatia με ένα εύρος τιμών από 32,97 έως 39,99 ευρώ ανά MW. Πρόκειται για φωτοβολταϊκά που έχουν αδειοδοτηθεί προκειμένου να κατασκευαστούν στην Αλεξανδρούπολη, το Άργος Ορεστικού, τη Νέα Ζίχνη Σερρών, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τη Βέροια, τον Παλαμά Καρδίτσας, τον Τύρναβο Λάρισας και τη Λάρισα.

Πηγές αναφέρουν ότι τα φωτοβολταϊκά των 140 MW θα κατασκευάζονται σταδιακά και θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν προς το τέλος του 2022.  

Η Mytilineos τον Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει τη συμφωνία για απόκτηση χαρτοφυλακίου 20 υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1,48GW ιδιοκτησίας της EGNATIA GROUP. 

Το σύνολο του χαρτοφυλακίου έχει υπαχθεί στην διαδικασία των Στρατηγικών Επενδύσεων (Fast Track), ενώ εκτιμάται ότι η κατασκευή τους θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Επιπλέον, η Mytilineos έχει αποκτήσει το σύνολο χαρτοφυλακίου 21 υπό ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, καθώς και 4 πρόσθετων υπό ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, ενεργειακά επικουρούμενων από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, επίσης από την EGNATIA GROUP.

 

 

2 Ιουνίου 2021

energypress