Μαύρος (ΔΕΗΑΝ): Βάζουμε μπροστά 280 MW ΑΠΕ ως το Μάιο - Στόχος 500 νέα MW σε 36 μήνες - Τα στοιχήματα για το επενδυτικό πρόγραμμα

Στην ανανεωμένη προσπάθεια ανάπτυξης των ΑΠΕ που διεξάγει η ΔΕΗ με στόχο να "πιάσει" ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς αναφέρθηκε σήμερα στο συνέδριο Athens Energy Dialogues ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Κωνσταντίνος Μαύρος.

Όπως ανέλυσε, η εταιρεία κατασκευάζει 100 μεγαβάτ νέων έργων και ως το Μάιο βάζει μπροστά άλλα 280 μεγαβάτ με ενδιάμεσο στόχο τα 500 μεγαβάτ μέσα σε 36 μήνες. Ως γνωστόν, ο μακροπρόθεσμος στόχος που έχει τεθεί είναι να φτάσει η εταιρεία τα 3 γιγαβάτ.

Παράλληλα, ο κ. Μαύρος τόνισε ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα στραφεί και σε συνεργασίες με ιδιώτες προκειμένου να πετύχει τα φιλόδοξα σχέδιά της. "Οι στόχοι μας είναι επιτεύξιμοι και θα ανοίξουμε το παιχνίδι στην ελεύθερη αγορά", τόνισε σχετικά.

Ένα ακόμη στοιχείο που ο ίδιος θεωρεί βασικό είναι ότι πλέον υπάρχει μια σαφής ευθυγράμμιση των επιδιώξεων της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης της ΔΕΗ, άρα διευκολύνεται σημαντικά το επενδυτικό πρόγραμμα.

Τέλος, όσον αφορά πιθανούς κινδύνους που εντοπίζει για την όλη προσπάθεια, ο κ. Μαύρος ανέφερε ότι ένα κρίσιμο θέμα είναι το ρυθμιστικό και συγκεκριμένα οι αδειοδοτικοί χρόνοι. Επίσης, άλλο μείζον ζήτημα για τον όμιλο συνολικά είναι ο συγχρονισμός της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων με την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

energypress

24/01/2020