Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια της Ευρώπης στην πράσινη μετάβαση

12 04 2024 | 08:12

Δελφοί, 11 Απριλίου 2024 - Για τη  σημασία της πράσινης μετάβασης στην Ελλάδα μίλησε ο πρώην  υπουργός περιβάλλοντος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννης Μανιάτης,ο οποίος μίλησε στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς  10- 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Ο κύριος Μανιάτης αναφερόμενος στο τίτλο της συζήτησης «Δεν υπάρχει πλανήτης Β: Χαράσσοντας πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον» αποκάλυψε ότι πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 100 χώρες του πλανήτη έδειξε ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία αναφορά στην κλιματική αλλαγή στα σχολικά βιβλία στις μισές χώρες.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε μία χώρα που θα παράγει και θα εξάγει και θα είναι μία δυνατή Ελλάδα σε μία δυνατή Ευρώπη. Θα μπορούσε να γίνει πρωταγωνίστρια της Ευρώπης στην πράσινη μετάβαση και αυτό θα πρέπει να είναι ο πυρήνας της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής μέχρι το 2030.Υπάρχει ακόμα χρόνος η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νορβηγίας, αξιοποιώντας τα κοιτάσματα και δημιουργώντας χιλιάδες νέες  καλοπληρωμένες  θέσεις  εργασίας.

Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα στην πράσινη μετάβαση ώστε ο συνδυασμός με την τεχνητή νοημοσύνη να αποφέρει ένα θετικό αποτέλεσμα για τον ίδιο τον πλανήτη. «Η Ευρώπη γερνάει και κατά συνέπεια  μειώνεται η ανταγωνιστικότητα  και χάνονται θέσεις εργασίας» τόνισε

Στόχος της Ευρώπης είναι να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα γι αυτό και παρότρυνε τους πολίτες να ψηφίσουν στις επόμενες ευρωεκλογές με κριτήριο την επιλογή υποψηφίων που έχουν ένα τέτοιο όραμα.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αδάμ Προβατάς.

f