Λύσεις για τις πόλεις του μέλλοντος παρουσιάστηκαν στα Τρίκαλα

15 04 2022 | 13:58

Καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων, κατά τη δεύτερη ημέρα διεθνούς συνεδρίου για το μέλλον των πόλεων

Καλές πρακτικές και το πεδίο εφαρμογής «έξυπνων λύσεων» για τις πόλεις του μέλλοντος, παρουσίασε σε δεκάδες συνέδρους από Ελλάδα και εξωτερικό ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Διεθνούς Συνεδρίου Πόλεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης, «Οι Πόλεις του Μέλλοντος : Σύγχρονες, Ασφαλείς και Βιώσιμες – Η ώρα της υλοποίησης», ο Δήμος Τρικκαίων υποδέχθηκε Δημάρχους και στελεχιακό δυναμικό Δήμων από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.
Το βασικό στοιχείο που αναδείχθηκε, ήταν οι εφαρμογές και οι πρωτοβουλίες του Δήμου Τρικκαίων σε επίπεδο βελτίωσης της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και της καθημερινότητας των πολιτών.
Ο κ. Παπαστεργίου έδωσε βαρύτητα στην προσπάθεια να προωθηθούν καινοτομίες με τη χρήση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που αυτή προσφέρει, Εξήγησε τη σημασία των μετρήσιμων δεδομένων, των συνεργασιών με την κοινωνία, τη συνεισφορά των εταιριών, τις δυνατότητες για επέκταση σε νέους τομείς και στη βελτίωση των υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι σύνεδροι επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικκαίων, το control room του Smart Trikala, το κέντρο της πόλης και το Gisemi Hub – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της e-trikala ΑΕ.
Στους/στις συνέδρους παρουσιάστηκαν:

  • οι υπερυψηλές ταχύτητες  του διαδικτύου (και για το πιλοτικό 5G) στo κέντρο της πόλης
  • το control room του Smart Trikala και οι δράσεις του
  • το infopoint και η δωρεάν ενοικίαση ποδηλάτου για 3 ώρες
  • η Νέα Λαϊκή Αγορά, ως πεδίο συνεργασίας και συνεννόησης 6 φορέων, ως χώρος στήριξης της τοπικής παραγωγής και ως σημείο εφαρμογής τεχνολογικών πρωτοβουλιών
  • το Restart mAI City 2030, οι προτάσεις του Δήμου Τρικκαίων στο Ταμείο Ανάκαμψης, στον τομέα των Εξυπνων Πόλεων
  • το πρόγραμμα Harmony για τη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού με drone
  • το «20000», το ηλεκτρονικό Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών
  • οι προς υλοποίηση (το αμέσως επόμενο διάστημα) των εφαρμογών για την υγεία, την πρόνοια, τη στάθμευση και τα οφέλη τους στους πολίτες.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον δ/νοντα σύμβουλο της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτη και τον κ. Νίκο Λαμπρογεώργο, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Cisco.
Επίσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα DataGers της DotSoft με τη συνεργασία της e-trikala  για υπηρεσίες «έξυπνων πόλεων».
Μετείχαν, εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Μάλτας οι κ.κ. Cefai,Abela και Dimech, ο Δήμαρχος, η αντιδήμαρχος και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ.κ. Ζαμπούκης, Ιντζεπελίδου και Μπόγδης αντιστοίχως, εκπρόσωποι και στελέχη Δήμων (Λευκωσίας, Φυλής, Αργιθέας κ.α.), εκπρόσωποι πλήθους εταιρειών.

Λύσεις για τις πόλεις του μέλλοντος παρουσιάστηκαν στα Τρίκαλα


Συνολικά το διήμερο διεθνές συνέδριο επικεντρώθηκε στην ανάδειξη παραδειγμάτων και καλών πρακτικών, με στόχο την υλοποίηση πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης αστικών κέντρων, την αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων με “έξυπνο” και αποδοτικό τρόπο, την προσφορά σύγχρονων και καινοτόμων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες.
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Δεξιοτήτων – DT&S, την Cisco, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Τρικκαίων, με την υποστήριξη των εταιρειών Logicom Solutions, COSMOTE, SPACE HELLAS, COSMOS Business Systems, Lever, GlobiSMART, Uni Systems, Amazon Web Services, Novoville, OTS, WIND, DEXTERA CONSULTING, URBANICA, Yodiwo & WINGS ICT SOLUTIONS.

Λύσεις για τις πόλεις του μέλλοντος παρουσιάστηκαν στα Τρίκαλα

 

Συνοδευτικα Αρχεια
Εικ.1 (232.17 KB)
Εικ.2 (427.5 KB)
Εικ.3 (259.1 KB)
Εικ.4 (236.2 KB)
Εικ.5 (281.34 KB)
Εικ.7 (241.71 KB)
Εικ.6 (196.35 KB)