Κρίσιμες ώρες για την ηλεκτροδότηση της Αττικής- Τα σενάρια, η μάχη για το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου και οι πιθανές κυλιόμενες περικοπές

06 08 2021 | 08:32

(upd: 08:22) Σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ, η εικόνα στο ηλεκτρικό Σύστημα της Αττικης είναι ίδια με ό,τι περιγράφει η τελευταία ανακοίνωση που βγήκε εχθές από το ΥΠΕΝ. Δηλαδη «τα 3 κρίσιμα κυκλώματα της Αττικής λειτουργούν, ωστόσο το μέτωπο της φωτιάς στο βόρειο σύνορο του Κρυονερίου παραμένει και είμαστε σε επιφυλακή».


Νωρίτερα, το energypress έγραφε:

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση για την ηλεκτροδότηση της Αττικής, καθώς η εξέλιξη της πυρκαγιάς θα κρίνει το αν θα ενεργοποιηθεί τελικά η απόφαση για εκ περιτροπής περικοπές σε συγκεκριμένες περιοχές. Η ανησυχία αφορά στο νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι και κατά πόσο θα απειληθούν τα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου.

Εφόσον αυτό «πέσει», τότε το Λεκανοπέδιο θα μείνει να τροφοδοτείται από το ΚΥΤ Κουμουνδούρου, το οποίο δεν επαρκεί για να σηκώσει τα φορτία που καταναλώνει το σύνολο των κατοίκων.

Αργά χθες το βράδυ, πηγές του ΑΔΜΗΕ εξηγούσαν ότι προς ώρας δεν βλέπουν απειλή για το ΚΥΤ Αγ.Στεφάνου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του διαχειριστή στο Κρυονέρι. Η προστασία του, όπως προφανώς και του Κέντρου Ελέγχου, είναι μείζονος σημασίας και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται για το λόγο αυτό σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία.

Τα πάντα ωστόσο εξαρτώνται από την πορεία της πυρκαγιάς. Αργά χθες το απόγευμα, αυτή είχε αναζοπυρωθεί και αφού επεκτάθηκε στο Κρυονέρι, έθεσε εκ νέου εκτός λειτουργίας τη γραμμή 400 KV της Λάρυμνας και τη γραμμή 15 KV Οινοφύτων.

Αμφότερες επανήλθαν στην πορεία, απομακρύνοντας προς ώρας τον κίνδυνο , ωστόσο τα πάντα είναι ανοικτά.

 

 

6 Αυγούστου 2021

energypress