Κινούμαι Ηλεκτρικά - Πως θα υποβάλλετε αίτηση για την επιδότηση των 6.000 ευρώ.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για τον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δίκυκλων.

Η ημερομηνία δημοσίευσης του οδηγού του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» στο ΦΕΚ είναι κι εκείνη που θα οριστεί ως η χρονική αφετηρία για να είναι επιλέξιμες οι δαπάνες αγοράς Ι.Χ., ταξί, επαγγελματικού οχήματος, δίκυκλου και ποδηλάτου. Δηλαδή η πλατφόρμα που θα ανοίξει από τις 24 Αυγούστου και θα δέχεται τις αιτήσεις θα αναγνωρίζει ως δαπάνες για την επιδότηση τους αυτές που θα πραγματοποιηθούν από τη μέρα δημοσίευσης στο ΦΕΚ κι έπειτα.

Η υποβολή των αιτημάτων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://kinoumeilektrika.ypen.gr.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η διαδικασία είναι πολύ απλή και συνοδεύεται από την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών ανά κατηγορία ωφελούμενου.

Η διαδικασία υποβολής περιλαμβάνει δυο στάδια, αυτό της υποβολής του αιτήματος συμμετοχής και αυτό της καταβολής του οικολογικού bonus.

Οι αιτήσεις

Πιο συγκεκριμένα για το αίτημα συμμετοχής ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο taxisnet, θα βρίσκει προσυμπληρωμένα τα στοιχεία του, θα επιλέγει την κατηγορία οχήματος, το μοντέλο κα την αξία, θα δηλώνει εάν επιθυμεί οικιακό φορτιστή (μόνο τα φυσικά πρόσωπα), απόσυρση και εάν υπάγεται στις ειδικές κατηγορίες (μόνον φυσικά πρόσωπα και ΕΔΧ ΤΑΞΙ) και στην συνέχεια θα επισυνάπτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά έτσι ώστε να υποβάλει οριστικά την αίτηση.

Η αποδοχή της θα γίνεται σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών, ο ωφελούμενος θα ενημερώνεται άμεσα με ηλεκτρονικό μήνυμα και στην συνέχεια εφόσον αγοράσει ή μισθώσει το όχημα για το οποίο επιδοτείται έχει την δυνατότητα υποβολής του αιτήματος καταβολής του οικολογικού bonus.

 

 

 

6 Αυγούστου 2020

energypress