Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών

02 08 2022 | 08:33

Σε σειρά κινητοποιήσεων και ενημερωτικών δράσεων προχωρούν, από την Κυριακή και τις επόμενες ημέρες, μαζικοί φορείς και συλλογικότητες του Ν. Καρδίτσας, ενάντια στην προγραμματισμένη έλευση φορτηγών που μεταφέρουν κομμάτια των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στον Τύμπανο της Αργιθέας.

Μέχρι τις 29 Αυγούστου προγραμματίζεται η έλευση 72 φορτηγών μέσω των διαδρομών επ. Οδός Λαζαρίνας- Μουζακίου, Μουζάκι- Τύμπανος και επ. Οδός Γόμφων – Μουζακίου, Μουζάκι- Τύμπανος. Τα δρομολόγια ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, η οποία ανακοίνωσε σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μετά την εξέλιξη αυτή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιούλη σύσκεψη φορέων ---- σωματείων από το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα, στο Εργατικό Κέντρο. Εκεί αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η διοργάνωση ενημερωτικής παρέμβασης την Κυριακή στο Μουζάκι, το οποίο αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό των φορτηγών που μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες.

Θα ακολουθήσει μια μαζική σύσκεψη σύσκεψη φορέων το επόμενο Σάββατο 30 Ιουλίου, στην οποία θα κληθούν όλοι φορείς του Μουζακίου και της Αργιθέας με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ακολούθως τη Δευτέρα 1 Αυγούστου θα λάβει χώρα κινητοποίηση σε κάποιο από τα σημεία διέλευσης των φορτηγών πλησίον της περιοχής του Μουζακίου, ενώ εξετάζεται η διοργάνωση συναυλίας με τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών στην περιοχή της Λ. Πλαστήρα, με αφορμή τους σχεδιασμούς για την τοποθέτηση άλλων ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Καζάρμα. Το πλάνο αυτό αποφασίστηκε σε πρώτη φάση, ενώ πιθανώς να διαφοροποιηθεί τις επόμενες ημέρες κατόπιν απόφασης των φορέων.

https://www.902.gr/