Καμπανάκι Τζόνσον προς τη Διεθνή κοινότητα για την κλιματική κρίση

22 09 2021 | 09:19

Σε περισσότερες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης καλεί τη διεθνή κοινότητα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τη Δευτέρα 20/9 ότι «η ιστορία θα κρίνει» εάν οι διεθνείς ηγέτες αποτύχουν να δράσουν τώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε άλλες ανεπτυγμένες χώρες να αυξήσουν τη συνεισφορά τους, για να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου των 100 δισ. Δολαρίων (73 δισ. £) στη χρηματοδότηση του κλίματος που είχε τεθεί πριν από μια δεκαετία.

Ο Τζόνσον θα φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις για το κλίμα Cop26 στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο και προσπαθεί να κρατήσει ζωντανές τις πιθανότητες μιας φιλόδοξης συμφωνίας για τη χρηματοδότηση του κλίματος, θέτοντας τις πιθανότητες μιας συμφωνίας ως «έξι στα δέκα».

«Πάρα πολλές μεγάλες οικονομίες – μερικές εκπροσωπούνται εδώ σήμερα, άλλες απουσιάζουν – υστερούν πολύ», δήλωσε ο Τζόνσον, σε αυτό που θεωρείται ως υπόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αυξήσουν τη χρηματοδότηση.

 

 

 

21 Σεπτεμβρίου 2021

Euractiv