Το καλοκαίρι, η Enel Green Power Hellas θέτει σε λειτουργία το νέο «πράσινο» έργο της

24 02 2023 | 08:25

Η Enel Green Power Hellas, συμπληρώνοντας φέτος 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην Ελλάδα, συνεχίζει να διατηρεί την εμβληματική και ηγετική της θέση στον κλάδο των ΑΠΕ με νέα έργα πνοής.

Το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο «πράσινο» έργο της εταιρείας στην Ελλάδα: το Πέρασμα. Το νέο αυτό έργο αφορά ένα σύμπλεγμα 5 φωτοβολταϊκών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία, κοντά στο χωριό Μαυροδένδρι του Δήμου Κοζάνης και θα αποτελεί το μεγαλύτερο σύμπλεγμα φωτοβολταϊκών πάρκων της εταιρίας.

Το «Πέρασμα», θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 70MW, ενώ ετησίως θα παράγει 103,94 GWh, παρέχοντας πράσινο ρεύμα σε περίπου 30.000 νοικοκυριά. Παράλληλα, μέσω της λειτουργίας του θα αποφεύγεται η εκπομπή 60.512 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, το νέο έργο θα αποτελείται από σχεδόν 130.000 πάνελ διπλής όψεως ενώ θα προσφέρει και περίπου 400 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του..

 

Enel Green Power:

Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που εστιάζει στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική την Ασία, και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 56GW με ένα μείγμα παραγωγής από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας. Η Enel Green Power είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ενέργειας.