Η τεχνολογία ABB διασφαλίζει ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E δεν πρόκεται να μείνει ποτέ "εκτός αέρα"!

25 12 2020 | 09:44

Η ABB είναι χορηγός τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E, μιας διεθνούς σειράς αγώνων για πλήρως ηλεκτρικά αγωνιστικά μονοθέσια, που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η ABB είναι παγκόσμιος ηγέτης στις εγκαταστάσεις ταχυφορτιστών, με περισσότερες από 17.000 μονάδες να πωλούνται σε 80 χώρες παγκοσμίως.

Η 7η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E επέστρεψε δυναμικά, καθώς και οι 12 ομάδες πήγαν για δοκιμές στη Βαλένθια της Ισπανίας από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Η ABB, μπαίνοντας στην τέταρτη σεζόν της ως χορηγός τίτλου, συνεχίζει να εφαρμόζει σε αυτό το πλήρως "ηλεκτρικό" πρωτάθλημα κορυφαίες τεχνολογίες, όπως το Σύστημα Αδιάλειπτης Παροχής Ισχύος (UPS).

Το UPS είναι εγκατεστημένο στο τηλεοπτικό συγκρότημα της σειράς αγώνων και εγγυάται ότι η ισχύς συνεχίζει να φτάνει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στο κύκλωμα αγώνα, διασφαλίζοντας ότι οι ζωντανές αναμεταδόσεις δεν θα μείνουν ποτέ «εκτός αέρα». Δεν υπάρχει συγκεκριμένη λύση για την κάλυψη των απαιτήσεων ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος αγώνων, οπότε το έργο αυτό χειρίζεται μια εξειδικευμένη ομάδα στην ABB, που συστήθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Το συγκεκριμένο σύστημα UPS είναι τοποθετημένο σε τροχούς και βελτιστοποιημένο ως προς το βάρος για καλύτερη κινητικότητα, σε ένα "πακέτο" μικρό και αρκετά ανθεκτικό για αποστολή με υπηρεσία ταχυμεταφορών ή με επιβατικό αεροπλάνο. Διαθέτει λειτουργία plug-and-play για απλοποίηση της θέσης σε λειτουργία και μπορεί να παρέχει 15 λεπτά αυτόνομης ισχύος 60kVA με τάσεις εισόδου / εξόδου 230 / 400VAC 50 Hz.

Το UPS, σε συνδυασμό με τις λύσεις φόρτισης που θα παρέχει η ABB για τα αυτοκίνητα Gen3 που θα εισαχθούν από την σεζόν 9, θα συνεχίσει να τοποθετεί την ABB στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης τεχνολογικής ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης αλλά και μετά.

Τα σχέδια για το ημερολόγιο αγώνων της 7ης σεζόν συνεχίζουν να εξελίσσονται εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19, ενώ η υγεία και η ασφάλεια ολόκληρης της κοινότητας της Formula E, καθώς και των κατοίκων των πόλεων υποδοχής του E-Prix, έχουν ύψιστη προτεραιότητα.

Η σεζόν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει με δύο αγώνες: ο πρώτος θα είναι ένας αγώνας «κεκλεισμένων των θυρών» στο Σαντιάγο της Χιλής (16 & 17 Ιανουαρίου 2021), ενώ ο δεύτερος στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας (26 Φεβρουαρίου) & 27th, 2021) έχει προγραμματιστεί να είναι ανοιχτός, με θεατές στον χώρο. Οι αγώνες στο Diriyah θα είναι οι πρώτοι βραδινοί αγώνες της σειράς, με τον χώρο να φωτίζεται με τεχνολογία LED χαμηλής κατανάλωσης που τροφοδοτείται από πλήρως ανανεώσιμη ενέργεια. Οι προηγούμενοι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στην Πόλη του Μεξικού και στη Σάνια της Κίνας έχουν αναβληθεί για αργότερα μέσα στο έτος.

 

 

17 Δεκεμβρίου 2020

ABB