Η MYTILINEOS υπέγραψε τις πρώτες 3 συμβάσεις Κατασκευής και συντήρησης δικτύων με τον ΔΕΔΔΗΕ

30 08 2022 | 23:00

Αθήνα, Ελλάδα– 29 Αυγούστου 2022 - Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES BU) υπέγραψε τις πρώτες 3 συμβάσεις (από τις συνολικά 4) για την Κατασκευή και συντήρηση ισάριθμων έργων δικτύων διανομής του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Οι εν λόγω 3 συμβάσεις αφορούν εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ στις παρακάτω περιοχές:

  • Αγρινίου & Άρτας
  • Πάτρας & Αιγίου και
  • Χαλκίδας & Αλιβερίου

Πλέον των έργων ηλεκτροδοτήσεων, συντηρήσεων, παραλλαγών και ενισχύσεων του δικτύου, θα εκτελεστούν, επίσης, εργασίες διασύνδεσης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το δίκτυο διανομής, αλλαγή εναέριων σε υπόγεια δίκτυα εντός αστικού και υπεραστικού ιστού και ανακατασκευή υπαρχόντων δικτύων με σκοπό τη διασφάλιση της σταθερής λειτουργίας του υφιστάμενου δικτύου.

Όπως προβλέπεται μέσω των συμβάσεων, θα εκτελεσθούν επιπλέον και έργα του Εθνικού Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με σκοπό το ψηφιακό εκσυγχρονισμό και τη φροντίδα του περιβάλλοντος όπως η αντικατάσταση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας ΧΤ με smart meters, η  αναβάθμιση του εναέριου δικτύου ΔΕΔΔΗΕ σε δασικές περιοχές και οι αναβαθμίσεις του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η MYTILINEOS την τελευταία δεκαετία συμμετέχει σταθερά στην αναβάθμιση και καλή λειτουργία του δικτύου διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, εκτελώντας έργα παρόμοιων συμβάσεων.

Το τίμημα για την MYTILINEOS για τις 3 αυτές συμβάσεις ανέρχεται στα 97.690.000 € πλέον ΦΠΑ, ενώ με την υπογραφή της 4ης σύμβασης, που θα αφορά την εργολαβία στην περιοχή του Βόλου , η συνολική αξία θα φθάσει τα 114.700.000€ πλέον ΦΠΑ.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 48 μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

κα. Αντιγόνη Φάκου: Γραφείο Τύπου MYTILINEOS Τηλ. 210-6877346 | Fax 210-6877400 | E-mail: Antigoni.Fakou@mytilineos.gr.

MYTILINEOS:

H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών και EBITDA που ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ και 293 εκ. ευρώ αντιστοίχως (Α΄ Εξάμηνο 2022) και απασχολεί περισσότερους από 4.820 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επικεντρωμένη στην αειφορία, έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030 και να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στο σύνολο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας μέχρι το 2050, βάσει των δεικτών επίδοσης ESG για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Διακυβέρνηση.

www.mytilineos.gr | Facebook | Twitter | YouTube | LinkedIn