Η Huawei αποκαλύπτει τις νέες λύσεις All-scenario Smart PV & Αποθήκευσης ενέργειας στην Intersolar Europe 2022

14 05 2022 | 06:53

Η Huawei παρουσίασε τις νέες λύσεις έξυπνων φωτοβολταϊκών (Smart PV) και αποθήκευσης ενέργειας στην Intersolar Europe 2022. Οι έξυπνες λύσεις  συμβάλλουν σε μια κοινωνία με μειωμένες εκπομπές άνθρακα και με καθαρή ενέργεια, αποδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευσή της Huawei στην τεχνολογική καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Ηγέτες του κλάδου, ειδικοί και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου ο Chen Guoguang, CEO της Smart PV & ESS Business στην Huawei Digital Power, παρουσίασε τις νέες έξυπνες λύσεις της Huawei για Φ/Β εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, οικιακά συστήματα και έξυπνα micro-grids.Με περισσότερα από 30 έτη εμπειρίας στην Έρευνα και Ανάπτυξη, η Huawei συνεχίζει να καινοτομεί στον κλάδο  σε βασικές τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing και τα ηλεκτρονικά ισχύος. Ο Chen Guoguang δήλωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτές τις πρωτοποριακές all-scenario λύσεις που προκύπτουν από τη συνεχή  προσπάθεια να καινοτομούμε, συμβάλλοντας έτσι στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών και της αποθήκευσης ενέργειας».

FusionSolar Smart PV Solution 6.0+ για υψηλότερες αποδόσεις

Η Huawei προσφέρει βέλτιστο σταθμισμένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας (LCOE), βελτιωμένες δυνατότητες σύνδεσης στο δίκτυο και μεγαλύτερη ασφάλεια μέσω της συνεχούς καινοτομίας στην αρχιτεκτονική  στοιχειοσειράς για την αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων του κλάδου. Οι βασικές τεχνολογίες της λύσης Smart PV περιλαμβάνουν:

1.  Έξυπνο Σύστημα DC (SDS): Βελτιστοποιώντας τον αλγόριθμο παρακολούθησης, η τεχνολογία SDS αυξάνει την παραγωγή ενέργειας κατά 1,69% σε ένα Φ/Β σταθμό στο Guangxi της Κίνας. Η Huawei συνεργάζεται με περισσότερες από 10 εταιρίες που κατασκευάζουν Φ/Β πλαίσια για να προσφέρει στους χρήστες την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

2. Smart I-V Curve Diagnosis 4.0: Η τεχνολογία εντοπίζει σφάλματα στοιχειοσειράς, αξιολογεί την απώλεια ισχύος και προτείνει λύσεις επισκευής, ολοκληρώνοντας την πλήρη ηλεκτρονική επιθεώρηση μιας μονάδας παραγωγής ενέργειας 100 MW σε 20 λεπτά. Η διάγνωση βελτιώνει τη λειτουργία και τη συντήρηση (Λ&Σ) ενώ παράλληλα αυξάνει την παραγωγή ενέργειας. Στη Μαλαισία, εξοικονομούνται 2.000 ώρες εργασίας κάθε έτος για ένα έργο 30 MW.

3. Smart String-Level Disconnector Technology (SSLD-TECH): Έπειτα από δύο χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης, η Huawei παρουσιάζει το καινοτόμο SSLD-TECH, το οποίο ελαχιστοποιεί τους κινδύνους ασφαλείας από σφάλματα συνεχούς ρεύματος. Οι Γερμανικές πιστοποιήσεις TÜV SÜD, IEC 60947-2 καθώς και εκείνες της Κίνας διασφαλίζουν την ασφάλεια της Φ/Β εγκατάστασης με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

4. Ρύθμιση δικτύου: Έχοντας αναπτυχθεί από τη Huawei, ο έξυπνος αλγόριθμος σύνδεσης δικτύου επιτρέπει σε ένα Φ/Β σύστημα να προσαρμόζεται σε διάφορα σενάρια δικτύου, βελτιώνοντας τις δυνατότητες ελέγχου τάσης και ισχύος. Με χαμηλή αναλογία βραχυκυκλώματος (SCR) 1,2, διασφαλίζει ότι ο μετατροπέας λειτουργεί με πλήρη ισχύ χωρίς να μειώνεται η απόδοσή του παρέχοντας 30% περισσότερη ενέργεια.

Εξοπλισμένη με ανίχνευση τόξου DC και αποσύνδεση έκτακτης ανάγκης, η λύση “Smart PV” της Huawei αποκόπτει τα σφάλματα με υψηλή ακρίβεια και ταχεία απόκριση με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια.

Έξυπνο Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας (ESS) για βέλτιστο σταθμισμένο κόστος αποθήκευσης ενέργειας (LCOS)

Το νέο Smart String ESS αντιμετωπίζει την περιορισμένη χωρητικότητα, τη σύντομη διάρκεια ζωής, την περίπλοκη λειτουργία και συντήρηση (Λ&Σ) και τους υψηλούς κινδύνους ασφάλειας των συμβατικών λύσεων. Η Huawei βασίζεται σε περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας έρευνας και ανάπτυξης σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για να προσφέρει μια μοναδική έξυπνη αρχιτεκτονική δικτύου που ενσωματώνει ψηφιακές τεχνολογίες, ηλεκτρονικά ισχύος και τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας, ξεπερνώντας τους περιορισμούς των μπαταριών λιθίου. Το Smart String ESS υιοθετεί pack-level βελτιστοποίηση rack-level βελτιστοποίηση, κατανεμημένη ψύξη και πλήρως αρθρωτό σχεδιασμό, επιτρέποντας το πλήρες δυναμικό φόρτισης και εκφόρτισης των μπαταριών και παρέχοντας βέλτιστο LCOS για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Η Huawei αποκαλύπτει τις νέες λύσεις All-scenario Smart PV & Αποθήκευσης ενέργειας στην Intersolar Europe 2022

Το σύστημα προσφέρει ολοκληρωμένη ασφάλεια με τέσσερα επίπεδα προστασίας: Την ανίχνευση βραχυκυκλώματος σε επίπεδο κυψέλης, τερματισμό ασφαλείας σε επίπεδο pack, προστασία υπέρβασης και απομόνωσης σφάλματος σε επίπεδο rack και τέλος έξυπνη καταστολή πυρκαγιάς σε επίπεδο συστήματος.

Οικιακή Λύση Smart PV 3.0 για μια καλύτερη ζωή

Μετά την κυκλοφορία της οικιακής λύσης Smart PV «1+3+X» 2.0 το 2021, η Huawei παρουσίασε φέτος τον αναβαθμισμένο σχεδιασμό «1+4+X». Η ενσωματωμένη λύση επιτρέπει ένα έξυπνο οικοσύστημα κατανάλωσης ενέργειας, που διαθέτει το smart energy controller που συνδέει έναν optimizer Φ/Β, ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, έναν EV charger και το σύστημα διαχείρισης. Αυτή η λύση ενισχύει το ποσοστό ιδιοκατανάλωσης Φ/Β στο 90% από 70% που ίσχυε στην προηγούμενη γενιά, φέρνοντας μια συνολική εμπειρία καθαρής ενέργειας σε κατοικίες με χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, ενεργητική ασφάλεια και «έξυπνη βοήθεια»

Η Huawei αποκαλύπτει τις νέες λύσεις All-scenario Smart PV & Αποθήκευσης ενέργειας στην Intersolar Europe 2022

Για να συμβάλλει σε μια ζωή με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, η Huawei κυκλοφόρησε έναν νέο έξυπνο EV charger για οικιακή χρήση με εύκολη εγκατάσταση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, παρέχοντας άνετη και γρήγορη φόρτιση.

Η Huawei αποκαλύπτει τις νέες λύσεις All-scenario Smart PV & Αποθήκευσης ενέργειας στην Intersolar Europe 2022

Εμπορική και Βιομηχανική (C&I) Λύση Smart PV 2.0 για μια βιώσιμη επιχείρηση

Με την αυξανόμενη ζήτηση από τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τις εκπομπές άνθρακα, η Huawei παρουσίασε την αναβαθμισμένη λύση 1+3 C&I Smart PV Solution 2.0 για να προσφέρει στους πελάτες τις νέες καινοτομίες στον τομέα των φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης ενέργειας.

Η Huawei αποκαλύπτει τις νέες λύσεις All-scenario Smart PV & Αποθήκευσης ενέργειας στην Intersolar Europe 2022

Η λύση νέας γενιάς  Smart PV για εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές έρχεται με έναν νέο τριφασικό μετατροπέα (SUN2000-50KTL-M3), έναν Smart String σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (LUNA-200kWh-2H0), ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα100kW (PCS) και ένα έξυπνο optimizer Φ/Β (MERC-1100W / 1300W-P). Θα επιτρέψει σε εταιρείες από όλες τις βιομηχανίες να περάσουν σε μια εποχή χαμηλών εκπομπών άνθρακα με βελτιστοποιημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, ενεργητική ασφάλεια και έξυπνη Λ&Σ για βέλτιστη εμπειρία.

Λύση Smart Micro-grid για καθαρή και αξιόπιστη παροχή ενέργειας

Η Huawei κυκλοφόρησε τη λύση Smart Micro-grid για να υποστηρίξει την απρόσκοπτη διαδικτυακή μετάβαση της μέσης τάσης εκτός/εντός δικτύου. Σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής ενέργειας από πετρέλαιο, η λύση της Huawei μειώνει το LCOE κατά περισσότερο από 50%. Μειώνει αποτελεσματικά τις απώλειες λόγω διακοπής ρεύματος, συμβάλλοντας στην επίτευξη μηδενικής παραγωγής άνθρακα και στην εξάλειψη του ενεργειακού χάσματος

Μακροπρόθεσμες επενδύσεις για την επίτευξη διαρκούς καινοτομίας

Εστιάζοντας στον τομέα των Φ/Β για περισσότερα από δέκα χρόνια, η Huawei FusionSolar προσπαθεί να ξεπεράσει τις προκλήσεις μεταξύ των βιομηχανιών μέσω συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης και καινοτομίας. Με τις λύσεις μείωσης των εκπομπών άνθρακα που εφαρμόζονται παγκοσμίως, η εταιρεία ενσωματώνει ψηφιακές, τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ και cloud τεχνολογίες για την προώθηση της έξυπνης ανάπτυξης των βιομηχανιών Φ/Β και αποθήκευσης ενέργειας

Η Huawei αποκαλύπτει τις νέες λύσεις All-scenario Smart PV & Αποθήκευσης ενέργειας στην Intersolar Europe 2022

Ως πρόεδρος της ομάδας ειδικών του ENSTO-E grid code και μέλος των οργανισμών IEC και UNE, η Huawei έχει υποβάλει περισσότερες από 600 προτάσεις προτύπων και συμμετείχε στην ανάπτυξη περισσότερων από 80 προτύπων, συμβάλλοντας σημαντικά στη βιομηχανία Φ/Β. Ως απάντηση στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Huawei συνεχίζει να καινοτομεί σε συνεργασία με πελάτες και συνεργάτες για να επιταχύνει την υιοθέτηση της «νέας ενέργειας».

Με δέσμευση να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες κορυφαίας κατηγορίας, η Huawei θα προσθέσει περισσότερη αξία στους πελάτες της ενισχύοντας περαιτέρω τις κορυφαίες τεχνολογίες των μετατροπέων στοιχειοσειράς, τα smart string συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, τη σύνδεση στο δίκτυο και την ψηφιοποίηση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός βιώσιμου και μειωμένων εκπομπών μέλλοντος για την ανθρωπότητα.

Σχετικά με τη Huawei Digital Power

H Huawei Digital Power Technologies Co, Ltd. (Huawei Digital Power για συντομία), ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2021 και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους προϊόντων και λύσεων ψηφιακής ενέργειας. Δεσμευόμαστε να ενσωματώσουμε ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες ηλεκτρονικών ισχύος, να αναπτύξουμε καθαρή ενέργεια και να επιτρέψουμε στην ψηφιοποίηση της ενέργειας να οδηγήσει την ενεργειακή επανάσταση σε ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον. Στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας, συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στον τομέα της ψηφιοποίησης της ενέργειας, κατασκευάζουμε ψηφιακά twins του ενεργειακού κόσμου, βελτιστοποιώντας την παραγωγή και χρήση ενέργειας. Στον τομέα των πράσινων υποδομών ΤΠΕ, συμβάλλουμε στην κατασκευή πράσινων, χαμηλών εκπομπών άνθρακα και έξυπνων data center και δικτύων επικοινωνιών. Στον τομέα των πράσινων μεταφορών, επαναπροσδιορίζουμε τις εμπειρίες οδήγησης και ασφάλειας των καταναλωτών στα ηλεκτρικά οχήματα, επιταχύνοντας την ηλεκτροκίνηση των μεταφορών. Με ολοκληρωμένες έξυπνες ενεργειακές λύσεις, συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας με σκοπό την κατασκευή κτιρίων και πανεπιστημιουπόλεων με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, προωθώντας την αλλαγή σε πόλεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Με περίπου 6000 υπαλλήλους, η Huawei Digital Power εξυπηρετεί το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές.