Η Enel εγκαινίασε το ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα PlayEnergy.

07 04 2021 | 13:31

Η Enel εγκαινιάζει την ψηφιακή έκδοση του PlayEnergy για το 2021, δηλαδή την πρωτοβουλία της εταιρείας αφιερωμένη στους μαθητές με στόχο να φέρει την Κυκλική Οικονομία (Circular Economy) πιο κοντά σε αυτούς και να τονώσει τη δημιουργικότητά τους μέσω των αξιών της αειφορίας, της καινοτομίας και της συνειδητής χρήσης ενέργειας .

Με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλική Πόλη (Circular City), οι συμμετέχοντες φέτος μαθητές ηλικίας 14 έως 20 ετών, θα ξεκινήσουν μια σειρά ψηφιακών δραστηριοτήτων για να ανακαλύψουν τα οφέλη της Kυκλικής Oικονομίας και να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο, καινοτόμο και προσβάσιμο μέλλον. Η έκδοση του 2021 ξεκίνησε την 1η Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2021, και θα περιλαμβάνει μαθητές από επτά χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία και Περού.

Οι συμμετέχοντες στο PlayEnergy καλούνται να δώσουν ελευθερία στη φαντασία τους, να εμπνευστούν από ό, τι συμβαίνει γύρω τους και να προτείνουν έργα που χρησιμοποιούν ενέργεια με καινοτόμο και βιώσιμο τρόπο με σκοπό να διαμορφώσουν τις πόλεις του αύριο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παίξουν ανεξάρτητα ή με φίλους μέσω ενός διαδικτυακού δρομολογίου και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από επτά δραστηριότητες, μία για κάθε μήνα:

1. Δώστε προτεραιότητα στους αναγεννητικούς πόρους (ΣΚΕΨΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΑ)

2. Σχεδιασμός για το μέλλον (ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)

3. Χρησιμοποιήστε τα απόβλητα ως πόρο (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΟΥ ΕΞΥΠΝΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ).

4. Διατηρήστε και επεκτείνετε ό, τι έχει ήδη κατασκευαστεί (ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ).

5. Ενσωματώστε την ψηφιακή τεχνολογία (ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΟ)

6. Επανεξετάστε το επιχειρηματικό μοντέλο (ΧΡΗΣΗ έναντι ΑΓΟΡΑΣ).

7. Συνεργαστείτε για να δημιουργήσετε κοινή αξία (ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ).

Οι φιναλίστ θα έχουν πρόσβαση σε ένα διαδικτυακό hackathon κατά τη διάρκεια του Campus Party Digital Event τον Ιανουάριο του 2022. Φέτος, το PlayEnergy υποστηρίζεται επίσης μέσω συνεργασίας με το MacArthur Foundation, με στόχο την ενίσχυση της συνέργειας του ελκυστικού περιεχομένου για τις νεότερες γενιές.

Το PlayEnergy στοχεύει να φέρει την Κυκλική Οικονομία πιο κοντά στους νέους και να τονώσει τη δημιουργικότητά τους μέσω των αξιών της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της συνειδητής χρήσης της ενέργειας. Ολόκληρη η δημιουργική διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στην περιέργεια των μαθητών να ανακαλύψουν τόσο τη χρησιμότητα της ενέργειας όσο και τους νέους τρόπους χρήσης της ενέργειας: στο σπίτι, στο δρόμο, στην πόλη, σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

7 Απριλίου 2021

energypress