Η Ειδική Απεσταλμένη για τους Ωκεανούς Δρ. Αυγερινοπούλου στην 11η Ετήσια Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για τους Ωκεανούς στη Λισαβόνα

Στην 11η Ετήσια Παγκόσμια Διάσκεψη για τους Ωκεανούς, που διοργανώθηκε στη Λισαβόνα από τον Economist συμμετείχε η Ειδική Απεσταλμένη του Έλληνα Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς, Συντονίστρια του «Our Ocean 2024», Δρ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η κα. Αυγερινοπούλου ήταν ομιλήτρια στην εκδήλωση και είχε την ευκαιρία διεθνών επαφών κατά την προετοιμασία της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15-17 Απριλίου.

Η Συντονίστρια είχε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας με τον κ. José Guedes de Sousa Διευθυντή για τους Διεθνείς Οικονομικούς Οργανισμούς σχετικά με τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στο OOC-9. Για τον ίδιο λόγο συναντήθηκε με την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) κα. Maja Marcovcic Kostelac, στα γραφεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας. Παράλληλα, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρέσβη στη Λισαβόνα κ. Βασίλειο Κωστή και την Πρώτη Σύμβουλο κα. Αγγελίνα Σαρρή, για θέματα που αφορούν τις πολιτιστικές και οικονομικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας. Η Ειδική Απεσταλμένη της Ελλάδας για τους Ωκεανούς συζήτησε με τους εκπροσώπους του ακαδημαϊκών ιδρυμάτων για τη συμμετοχή τους στο OOC-9 Youth.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, η Δρ. Αυγερινοπούλου συμμετείχε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε το Ίδρυμα Oceano Azul, καθώς και δείπνο εργασίας με τον κ. Walter Roban, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών στην Κυβέρνηση των Βερμούδων. Το γεύμα τίμησαν με την παρουσία τους ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τον Ωκεανό, Πρέσβης Peter Thomson, η Γενική Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Κόστα Ρίκα, Πρέσβης Georgina Guillén Grillo, ο Πορτογάλος Διευθυντής Υπηρεσιών για Διεθνείς Οικονομικούς Οργανισμούς στη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων, José Guedes de Sousa, η Ειδική Απεσταλμένη της Σουηδίας για τον Ωκεανό, κα. Anna Lindsted, η Πρέσβης του Καναδά στην Πορτογαλία, κα. Élise Racicot, η Εκτελεστική Διευθύντρια της ORRA, κα. Karen Sack και η Διευθύντρια του Προγράμματος Ocean της IUCN, κα. Minna Epps. Το Ίδρυμα Oceano Azul εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής επιστήμονα κ. Emanuel Gonçalves, τη Διεθνή Σύμβουλο πολιτικής κα. Peggy Kalas και τον κ. Andreas Kraemer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του.

Q