Η ABB επιταχύνει την καινοτομία με νέο παγκόσμιο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης για τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

25 12 2020 | 09:40

Υπογραμμίζοντας την ηγετική θέση της ΑΒΒ στις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το E-mobility Innovation Lab του Ομίλου θα στεγάσει μια ομάδα 120 ειδικών που θα εργάζονται επάνω σε λύσεις επόμενης γενιάς

Σχεδιασμένη για να κάνει πραγματικότητα περαιτέρω καινοτομίες στην ηλεκτρική κινητικότητα, η εγκατάσταση μεγέθους 10.600 τ.μ. και αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Ντελφτ στην Ολλανδία και θα καθοδηγήσει τη μελλοντική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της ABB, καθώς και θα αναλάβει έργα Έρευνας & Ανάπτυξης για την ηλεκτροκίνηση. Το 2020, το Πανεπιστήμιο κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων 15 πανεπιστημίων μηχανικής και τεχνολογίας στον κόσμο.

Μαζί με μια επένδυση 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα παγκόσμιο Κέντρο Αριστείας και χώρο παραγωγής για υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον επόμενο χρόνο στην Ιταλία, η εγκατάσταση στο Ντελφτ υπογραμμίζει τα σχέδια της ABB να προχωρήσει σε επενδύσεις για τη διατήρηση της τεχνολογικής ηγεσίας της.

Το συγκρότημα, στο οποίο θα απασχολούνται έως και 120 ειδικοί του κλάδου, σηματοδοτεί την επιστροφή του τομέα υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της ABB εκεί που "γεννήθηκε" η ιδέα. Πράγματι, οι ιδρυτές της Epyon (της start-up εταιρείας φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων που αποκτήθηκε από την ABB το 2011), ήταν φοιτητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ.

 

 

17 Δεκεμβρίου 2020

ABB