H «Πρόσκληση για Λύσεις» του έργου “POWER”

07 02 2019 | 08:16

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, καλεί τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, ερευνητές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιομηχανίες να λάβουν μέρος στην «Πρόσκληση για Λύσεις» (C4S) του έργου “POWER”.

Το έργο “POWER” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG ADRION 2018-2020. Στόχος του έργου είναι να προωθήσει την μετατροπή των λιμανιών της Αδριατικής σε Κέντρα Καινοτομίας (Innovation Hubs), πρωτίστως με μοχλό την ενεργειακή τους αναβάθμιση. Στο πλαίσιο αυτό, το έργο POWER διευκολύνει και ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των κύριων φορέων της αλυσίδας εφοδιασμού της καινοτομίας: εκπαιδευτικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και δημόσιες αρχές. Κατά τη διάρκεια του έργου θα υλοποιηθούν συνολικά έξι (6) πιλοτικές δράσεις στα λιμάνια της Ραβέννα (Ιταλία), του Μπάρι (Ιταλία), της Ριέκα (Κροατία), της Ηγουμενίτσας (Ελλάδα), του Brčko (Βοσνία Ερζεγοβίνη) και του Δυρραχίου (Aλβανία).

Η «Πρόσκληση για Λύσεις» στοχεύει στη συνδρομή επιχειρήσεων, επαγγελματιών και ερευνητών στην περιοχής Αδριατικής – Ιονίου για την ανίχνευση νέων λύσεων και πατεντών οι οποίες θα αφορούν ανάγκες σχετικές με το χώρο της ενέργειας στην περιοχή των λιμανιών που έχουν εντοπιστεί από το έργο. Οι υποβληθείσες προτάσεις μπορούν να αφορούν: Ιδέες που θα αναπτυχθούν και θα διαμορφωθούν ως πρωτότυπα, Πρωτότυπα ή διπλώματα ευρεσιτεχνίας προς εμπορική εκμετάλλευση ή Προϊόντα και υπηρεσίες που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τη νομική τους έδρα ή την έδρα λειτουργίας τους σε μία από τις χώρες εταίρους του έργου “POWER”, δηλαδή Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Σερβία ή Αλβανία. Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει έως δύο (2) προτάσεις. Οι λύσεις που θα προταθούν θα τύχουν αξιολόγησης, αρχικά σε τοπικό επίπεδο από όπου θα προκριθούν έως 10 προτάσεις ανά χώρα στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης. Κατά το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης θα επιλεχθούν τελικά έως 20 προτάσεις συνολικά σε διακρατικό επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες της δράσης C4S θα μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην κατασκευή μελλοντικών έργων που σχετίζονται με την ενέργεια με βάση τα αποτελέσματα των δράσεων του πιλοτικού έργου POWER. Οι νικητές της “C4S” θα δουν τη λύση τους να συμπεριλαμβάνεται στη βάση δεδομένων λύσεων στην πλατφόρμα του έργου “POWER”. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συναντήσεις συνεργασιών και δικτύωσης του έργου “POWER”, εξασφαλίζοντας σημαντική προβολή και δυνατότητες σοβαρών επιχειρηματικών συνεργασιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι πληροφορίες και τα ηλεκτρονικά αρχεία για την υποβολή της αίτησης βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://www.powerports.eu/call-for-solutions. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε και στον κο Φώτη Στεργιόπουλο, (foster@cperi.certh.gr).

Αιτήσεις υποβάλλονται έως 15 Φεβρουαρίου 2019.

 

5 Φεβρουαρίου 2019

Πηγή: ΕΚΕΤΑ