H LEROY MERLIN φροντίζει τις πόλεις #giakalo οραματιζόμενη ένα πιο βιώσιμο μέλλον

02 06 2022 | 21:30

H LEROY MERLIN φροντίζει τις πόλεις #giakalo οραματιζόμενη ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Υιοθετώντας το στόχο 11 των Ηνωμένων Εθνών για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, η εταιρεία δεσμεύεται να δρα ενεργά #giakalo  και εγκαινιάζει τη δέσμευσή της με ένα ιδιαίτερο graffiti

Αθήνα 2 Ιουνίου 2022. Με ένα ιδιαίτερο graffiti που κόσμησε ένα κτίριο πλησίον του καταστήματος της στον Κηφισό, η LEROY MERLIN εγκαινίασε τη δέσμευσή της να συμβάλλει στη δημιουργία  βιώσιμων πόλεων. Σε συμφωνία με το Στόχο 11 των Ηνωμένων Εθνών που έχει υιοθετήσει, η εταιρεία

ζήτησε από τον street artist Same84 να αποδώσει στο έργο του τον πυρήνα όλων των δεσμεύσεων-δράσεων-υποχρεώσεων που βρίσκονται πίσω από το όραμα των Βιώσιμων Πόλεων, για να το αναδείξει με έναν ευφάνταστο τρόπο στους κατοίκους της Αθήνας, αλλά και όλων των πόλεων.

Με την πεποίθηση ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και η ποιοτική αναβάθμιση και η βιώσιμη ανάπτυξη συνιστούν επιλογή όλων των υγιών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, η LEROY MERLIN έχει αναπτύξει προγράμματα για την αναβάθμιση της βιωσιμότητας και της καθημερινότητας στις ελληνικές πόλεις. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συμμετέχει σε καθαρισμούς δημόσιων χώρων, υιοθετεί πάρκα δημιουργώντας χώρους πρασίνου, στηρίζει το έργο περιβαλλοντικών και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με χρήσιμο εξοπλισμό και με εθελοντική εργασία των εργαζομένων της και συνεργάζεται με Δήμους και άλλους φορείς προσφέροντας χρήσιμα προϊόντα. Τέλος, στα καταστήματα της διατίθενται προϊόντα με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ προσφέρει στους πελάτες μαθήματα μαστορέματος, καλλιεργώντας την κουλτούρα του zero waste.

Υπενθυμίζεται ότι η LEROY MERLIN αποτελεί μέλος της Adeo, του πρώτου και μεγαλύτερου ομίλου DIY στην Ευρώπη. Η ADEO έχει χαράξει μία ξεκάθαρη βιώσιμη πολιτική με 23 πυλώνες δεσμεύσεων γύρω από θέματα όπως εκπομπές άνθρακα, διαχείριση αποβλήτων, ασφάλεια συνεργατών, εκπαίδευση γύρω από τη βιώσιμη κατοικία, τοπικές δράσεις αλληλεγγύης κ.α. με στόχο πάντα τη βιωσιμότητα των πόλεων, επενδύοντας στη διαρκή εκπαίδευση όλων των μελών του ομίλου γύρω από το θέμα της βιωσιμότητας. 130.000 εργαζόμενοι της ADEO σε όλο τον κόσμο, μοιράζονται το ίδιο όραμα αλλά πάνω απ' όλα μοιράζονται τη θέληση και αναλαμβάνουν δράσεις #giakalo.

 H LEROY MERLIN φροντίζει τις πόλεις #giakalo οραματιζόμενη ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Σχετικά με τη LEROY MERLIN:

Η LEROY MERLIN προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την ανακαίνιση, την ανανέωση, την επισκευή, τη διακόσμηση και τη διαρρύθμιση της κατοικίας. Μέσω των εξειδικευμένων καταστημάτων της και του eshop της, παρέχει μεγάλη γκάμα ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών λύσεων που καλύπτουν οικοδομικές, μονωτικές, επισκευαστικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, φωτισμό, ασφάλεια, διακόσμηση, θέρμανση, κηπουρική, projects ανακαίνισης μπάνιου, δαπέδων και κουζίνας και πολλές ακόμη λύσεις εξυπηρετώντας όλους όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν μια ομορφότερη και πιο άνετη κατοικία. 
Χάρη στην ευρεία γκάμα προϊόντων, στις ανταγωνιστικές τιμές, στην τεχνογνωσία της και στις εξειδικευμένες γνώσεις των ανθρώπων της, προσφέρει πάντα ολοκληρωμένες λύσεις από την επιλογή των προϊόντων ως και στην εγκατάστασή τους, ενώ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του ειδικού στην ανακαίνιση και βελτίωση της κατοικίας, φιλοξενώντας κάτω από την ίδια στέγη 14 διαφορετικά τμήματα.
Τα τελευταία χρόνια η LEROY MERLIN υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα ενεργειών με έμφαση στην υποστήριξη της κοινωνίας, επιστρατεύοντας τις δυνάμεις της #giakalo με πολλαπλές δράσεις σε 6 τομείς: Περιβάλλον, Παιδί, Κοινωνία, Μέλλον, Ομάδα, Υγεία.
Η LEROY MERLIN δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2005 και είναι μέλος ενός τεράστιου δικτύου 26 επιχειρήσεων με  900 σημεία πώλησης σε 13 χώρες του γαλλικού Ομίλου Adeο που κατέχει την 1η θέση στην Ευρώπη και την 3η παγκοσμίως στην αγορά της βελτίωσης της κατοικίας»