H Δρ. Δ. Αυγερινοπούλου στην 30th Athens Xclusive Designers Week, με επίκεντρο τη βιώσιμη μόδα.

14 04 2022 | 11:53

Προσκεκλημένη στην 30th Athens Xclusive Designers Week στο Ζάππειο ήταν η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τόσο με την ιδιότητα της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, όσο και με αυτή του μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πολιτισμού. Κι αυτό γιατί τα σημαντικά δείγματα γραφής των Ελλήνων σχεδιαστών συνοδεύονται από διεθνείς επαίνους, στηρίζουν την οικονομία, ενώ η ένδυση με τις υπογραφές διάσημων συμπατριωτών μας  γίνεται αληθινή τέχνη του νεότερου πολιτισμού μας. 

Aυγερινοπούλου fashion week

Στη σημαντική έκθεση του Ζάππειου καίρια θέση είχε  η Ελληνική παράδοση, τα επίλεκτα στοιχεία παρελθόντων πολιτισμών η τέχνη της ύφανσης και του σχεδίου και φυσικά η γυναικεία και νεανική απασχόληση. Η ανάπτυξη της βιομηχανικής ένδυσης μπορεί να δημιουργήσει εκ νέου στη χώρα μας νέες και πρόσθετες θέσεις εργασίας που ως επί το πλείστον αφορούν γυναίκες και νέους εργαζόμενους. Η κυρία Αυγερινοπούλου στάθηκε στη στήριξη της εξαγωγικής μόδας από γνωστούς σχεδιαστές, αλλά και από ταλαντούχους νέους που ασχολούνται με την ένδυση, καθώς και με την υπόδηση και το κόσμημα, τομείς, οι οποίοι μπορούν να φέρουν πρόσθετα εισοδήματα και να ενισχύσουν την εθνική οικονομία.

Επίσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος έδειξε ειδικό ενδιαφέρον για την υιοθέτηση από τους ίδιους τους σχεδιαστές βασικών αρχών για την οικολογία και τις περιβαλλοντικές αξίες, όπως τη «βιώσιμη μόδα», την ανακύκλωση υφασμάτων, τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής των ενδυμάτων, την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού και τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. 

Επίσης συζήτησαν εκτενώς τη δυνατότητα διεθνών συνεργασιών. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόταση της κυρίας Αυγερινοπούλου ένα νέο  fashion show θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης πολιτιστικών ανταλλαγών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Πρόκειται για  επίδειξη μόδας Ελλάδας - Γαλλίας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και με πρωταγωνιστές Έλληνες και Γάλλους της υψηλής ραπτικής.