Γιαρέντης: Στόχος μας η κοινωνική αποδοχή των ΑΠΕ και ο υγιής ΕΛΑΠΕ.

28 01 2020 | 10:13

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ κ. Γιάννης Γιαρέντης συμμετείχε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Γιαρέντης τιμήθηκε από το ΣΠΕΦ για τη συνεισφορά του ΔΑΠΕΕΠ στην ομαλή λειτουργία της αγοράς πράσινης ενέργειας. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση του ΣΠΕΦ, ο κ. Γιαρέντης αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΕΚ, το οποίο μετά την ψήφισή του αρχίζει να μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, η επιτυχία του οποίου εξαρτάται από όλους μας, τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ. Ο κ. Γιαρέντης υπογράμμισε ότι βασικό ζητούμενο για την επίτευξη των στόχων του ΕΣΕΚ είναι η ευρεία κοινωνική αποδοχή των ΑΠΕ. “Οι υψηλοί στόχοι που έχουν τεθεί προϋποθέτουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του απλού πολίτη είτε πρόκειται για μικρές εγκαταστάσεις ΑΠΕ, είτε για συμμετοχή σε ενεργειακές κοινότητες είτε για συμμετοχή σε επενδυτικά εργαλεία όπως τα πράσινα ομόλογα” ανέφερε ο κ. Γιαρέντης. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο ΔΑΠΕΕΠ θα αποτελέσει τον πυλώνα ανάπτυξης των ΑΠΕ στη χώρα μας. “Βασικός μας στόχος είναι να κρατάμε υγιή τον ειδικό λογαριασμό και να μην έχουμε παράπονα για καθυστερήσεις στις πληρωμές. Θέλουμε να διατηρήσουμε σε λογικά επίπεδα την περίοδο αποπληρωμής και να είμαστε συνεπείς απέναντι στους παραγωγούς” τόνισε ο κ. Γιαρέντης. Φιλοδοξία μας είναι ο ΔΑΠΕΕΠ να αποτελέσει τον ουσιαστικό και όχι μόνο το συμβατικό φορέα εκπροσώπησης των 13.300  παραγωγών ΑΠΕ. 

 

 

 

27 Ιανουαρίου 2020

energypress