FORWARD GREEN EXPO 2024 | Η μοναδική έκθεση για την Κυκλική Οικονομία στην Ελλάδα επιστρέφει!

16 11 2023 | 16:20FG Expo

Με την κυκλική οικονομία, τη βέλτιστη διαχείριση απορριμμάτων και το βιώσιμο επιχειρείν στο επίκεντρο, η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green έρχεται στη δεύτερη διοργάνωσή της να προαγάγει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ως στόχο τη μείωση των αποβλήτων στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα προϊόντα.

Μετά από το επιτυχημένο ντεμπούτο της τον Ιούνιο του 2023, η Forward Green του 2024 (07-09 Μαρτίου), με πυξίδα μια καινούρια, αειφόρο επιχειρηματική αντίληψη απέναντι στο ξεπερασμένο παραδοσιακό μοντέλο «παράγω-καταναλώνω-πετώ», θα αποτελέσει πεδίο δικτύωσης και προβολής για πρωτοβουλίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα απέναντι στις νέες προκλήσεις του κυκλικού αυτού σχεδιασμού.

Επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμοί και κυβερνητικοί παράγοντες που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ανακύκλωσης και συσκευασίας θα συναντηθούν στη Forward Green.

Η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με αιχμή του δόρατος το 2ο Forum Κυκλικής Οικονομίας, μια διήμερη δημιουργική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών γύρω από τα φλέγοντα θέματα που απορρέουν από το κυκλικό παραγωγικό μοντέλο.

Παράλληλα, για μία ακόμα χρονιά ειδικοί χώροι παρουσιάσεων, τα stages, στο περίπτερο 15 θα αποτελέσουν ιδανικό βήμα για τους εκθέτες, ώστε να συστηθούν στο κοινό και να παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η Διεθνής Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, Forward Green, απευθύνεται σε εταιρίες, φορείς, οργανισμούς και κυβερνητικούς παράγοντες που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας, οι οποίες μέσα από καινοτόμες λύσεις και έξυπνες συνεργασίες, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στην αύξηση της βιωσιμότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών, δημιουργώντας παράλληλα, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ενδεικτικά, στη Forward Green συμμετέχουν εταιρίες:

Τεχνολογίας Περιβάλλοντος

Βιοκλιματικού Σχεδιασμού

Σχεδιασμού Προϊόντων

Ηλεκτρικών Οχημάτων

Υποστήριξης Βιώσιμης Διαχείρισης

Ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών

Διαχείρισης φυσικών πόρων

Διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων

Διαχείριση αποβλήτων τροφίμων

Περισυλλογής αποβλήτων

Επεξεργασίας νερού, υγρών αποβλήτων και υδάτων

Υπηρεσιών και τεχνολογίας διαχείρισης απορριμμάτων

Διαχείρισης τελικών προϊόντων από περισυλλεγμένα υλικά

Μηχανημάτων, Εργαλείων, Εξοπλισμών και Υλικών

Υπηρεσιών & τεχνολογίας διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας

Πράσινου marketing

Επενδυτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών

Βιώσιμου και αειφόρου τουρισμού

Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πιστοποιήσεων ESG

Λογισμικού

Τεχνικών και Κατασκευαστικών Υπηρεσιών

Χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών

 

Παράλληλα συμμετέχουν φορείς, όπως:

Δημόσιοι Οργανισμοί

Αυτοδιοικητικοί Φορείς

Δήμοι & Ενώσεις Δήμων

Περιφέρειες & Περιφερειακές Ενώσεις

Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι

 

 

Παράλληλα με τη Forward Green, για πρώτη φορά, θα διοργανωθεί στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Διεθνής Έκθεση για την Πράσινη και Έξυπνη Ενέργεια, Renewable Energy Tech, μια μεγάλου βεληνεκούς και ευρωπαϊκών προδιαγραφών εμπορική έκθεση αποκλειστικά για την αγορά της πράσινης και έξυπνης ενέργειας.

Η Renewable Energy Tech θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με ειδησεογραφικό-ενημερωτικό portal για θέματα ενέργειας energypress.gr και θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της πράσινης ενεργειακής οικονομίας να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να δικτυωθούν.