Το ετήσιο συνέδριο του οργανισμού YES-Europe διεξάγεται φέτος στην Αθήνα

17 03 2023 | 12:25YES-Europe Greece

Το 2023, ο οργανισμός YES-Europe διεξάγει, για πρώτη φορά, την ετήσια διάσκεψή του στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την τοπική ομάδα, YES-Europe Greece και στρατηγικό συνεργάτη, την Resilient Planet.

 

Πότε & Πού; Από 21 έως και 23 Απριλιου 2023. Στο Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, 10554 Αθήνα

 

Τι αφορά;

Το συνέδριο περιλαμβάνει συζητήσεις και παρουσιάσεις στις οποίες θα συμμετέχουν προσωπικότητες του ακαδημαΪκού και επιχειρηματικού χώρου με μακρά πορεία στους κλάδους της ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Επιπλέον, περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες, εξορμήσεις στη φύση, μέσα από δύο επισκέψεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου, και βέβαια τη δικτύωση με ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, που ενδιαφέρονται για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στόχο έχει να καλύψει ένα εύρος θεματικών μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: η ενεργειακή μετάβαση, η σημασία των ΑΠΕ στην επιτάχυνσή της, η κλιματική κρίση σε συνδυασμό με τις ανισότητες που επιφέρει, τα κριτήρια ESG (Environmental, Social, Governance), η πράσινη καινοτομία, η θέση των νέων στην ενέργεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη και ο ρόλος-κλειδί των γυναικών στους κλάδους αυτούς. 

 

Κάθε εισιτήριο περιλαμβάνει:

  • πρόσβαση σε όλα τα panels & workshops του συνεδρίου 
  • vegan γεύμα και σνακ
  • μεταφορά προς και από την τοποθεσία της επίσκεψης της επιλογής σας (στο Helios Eco Lab ή στο Symbeeosis). 

 

Οι επισκέψεις:

Helios Eco Lab: Αποτελεί μια ιδέα του David Davis, ειδικού σε θέματα αειφορίας. Το Helios Eco Lab είναι ένα  «ζωντανό μουσείο βιωσιμότητας» μηδενικού άνθρακα και μηδενικών αποβλήτων δίπλα από το δάσος Κουβαρά κοντά στο Πόρτο Ράφτη. Σκοπός του ιδρυτή του είναι να αποδείξει πως ο βιώσιμος τρόπος ζωής μπορεί να είναι λειτουργικός και προσιτός. Ο χώρος στεγάζει επίσης το Solar Electric Club που προωθεί μια σειρά υπηρεσιών για την υποστήριξη ολόκληρου του ηλιακού ηλεκτρικού οικολογικού συστήματος.

 

Symbeeosis HQ’s Garden: Ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος της Symbeeosis, που περιλαμβάνει πάνω από 500 είδη φυτών, αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία των ιδρυτών της: Από σεβασμό στην πλούσια ελληνική βιοποικιλότητα και στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, το φυσικό ανάγλυφο παραμένει σε μεγάλο μέρος του Κήπου και συνδυάζεται άριστα με τα παρτέρια. Τα είδη που καλλιεργούνται στον Κήπο με μεθόδους αναγεννητικής γεωργίας, συμβιώνουν με την πλούσια αυτοφυή χλωρίδα που υπάρχει στο κτήμα. Στο πλαίσιο της ολιστικής αντίληψης για τη λειτουργία της φύσης, στον Κήπο τα ανθοφόρα φυτά συμβιώνουν με τα μελίσσια που φιλοξενούνται εδώ και μαζί εξασφαλίζουν την αειφορία του.

Ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος της Symbeeosis αποτελεί ένα χώρο γνώσης, αισθητικής απόλαυσης και μοναδικών βιωματικών εμπειριών.

 

Αν είσαι, λοιπόν, νέ@ και σε ενδιαφέρουν θέματα που σχετίζονται με την βιωσιμότητα και την ενέργεια, τότε μην χάνεις χρόνο και κλείσε το εισιτήριο σου! 

 

Μπορείς να εξασφαλίσεις το εισιτήριο σου πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.eventbrite.co.uk/e/yes-europe-annual-conference-2023-tickets-524489230407

 

Ας γνωριστούμε καλύτερα:

Το YES-Europe (Young leaders in Energy and Sustainability) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου EPFL της Λωζάνης στην Ελβετία. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου νέων επιστημόνων με δραστηριότητα στους τομείς της ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Το πρώτο ετήσιο συνέδριο διοργανώθηκε τον Μάιο του 2016. Σήμερα, το YES-Europe αριθμεί σχεδόν 4.000 μέλη σε πάνω από 17 ευρωπαϊκές χώρες και συνεχώς αναπτύσσεται με όραμα ένα πιο βιώσιμο κόσμο για όλους.

 

Η Resilient Planet είναι ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό κέντρο που με έδρα την Αθήνα παρέχει εξατομικευμένα προγράμματα κατάρτισης σχετικά με την βιωσιμότητα, την κλιματική εκπαίδευση και τη συνεργατική κουλτούρα. Το όραμα της Resilient planet, είναι να ενδυναμώσει τους οργανισμούς και τους ανθρώπους να οικειοποιηθούν με θέματα βιωσιμότητας και αειφορίας.

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, πατήστε εδώ: https://yeseurope.org/event/yes-europe-annual-conference-2023/

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το YES-Europe Greece, ακολουθήστε μας:

Facebook: www.facebook.com/yeseurope.greece

Instagram: www.instagram.com/yes_greece/

Linkedin: www.linkedin.com/company/yeseurope-greece 

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στο ac2023@yeseurope.org