Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης από την ΕΕΑΑ σε ολόκληρη τη χώρα.

18 07 2019 | 07:54

H Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) με αίσθημα ευθύνης συνέχισε και το α’ εξάμηνο του 2019 τις ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση συσκευασιών.

 

Ενημέρωση δημοτών

Το 2019 πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού και τσάντας ανακύκλωσης πόρτα – πόρτα στο Δήμου Αμαρίου για την έναρξη του έργου ανακύκλωσης στην περιοχή.

 

Ημερίδες και ενημερωτικές δράσεις

Στοχεύοντας στην ανάδειξη της συνεργασίας μεταξύ των συμβεβλημένων επιχειρήσεων, των τοπικών κοινωνιών και των Δήμων, η ΕΕΑΑ συμμετείχε με ομιλητή στην Ημερίδα του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα και στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Δημόσιο Χώρο που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης συμμετείχε στο Συνέδριο Δικτύου ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στους Δελφούς και σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση συμμετείχε στο 6ο Οnassis Fast Forward Festival με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική. Η συμμετοχή της ΕΕΑΑ σε ενημερωτικές δράσεις συνεχίστηκε με ενημερωτικό περίπτερο της εταιρείας στην 3Η έκθεση Verde Tec της Αθήνας.

 

Ενέργειες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης μαθητών

Η ΕΕΑΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ΟΤΑ για την εκπαίδευση της νέας γενιάς πραγματοποίησε 50 εκδηλώσεις ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά. Παράλληλα διοργάνωσε εκδηλώσεις JAZZ με ανακυκλώσιμα υλικά σε αρκετούς Δήμους ενώ συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης &  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών και στη Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Ηλιούπολης.

Στην ίδια κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν από την ΕΕΑΑ περίπου 730  παρουσιάσεις σε σχολεία της Περιφέρειας Αττικής & της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ υποστήριξε τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι Δήμοι Παλλήνης, Αρταίων, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ιωαννιτών, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ζίτσα με την βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ανακύκλωσης.

 

Ενημερωτικές ενέργειες σε Επιχειρήσεις

Σχετικά με την ενημέρωση των επιχειρήσεων για την Ανακύκλωση, η ΕΕΑΑ πραγματοποίησε 11.000 ενημερωτικές επισκέψεις σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα για το πρόγραμμα του μπλε κώδωνα και διοργάνωσε ενημερωτικές  ενέργειες σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις όπως Mattel, Unilever, Colgate Palmolive. Επίσης συνέχισε  τη συνεργασία της με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΗELMEPA) για τον καθαρισμό ακτών εντός Αττικής, (Σχινιάς παραλία Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας).

 

Ειδικές Δράσεις για τα Πλαστικά

Η EEAA στο α’ εξάμηνο του 2019 υλοποίησε καμπάνια ενημέρωσης για την ανακύκλωση των πλαστικών με μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών.

Ταυτόχρονα, με στόχο την  ανάδειξη της συμβολής της Ανακύκλωσης Συσκευασιών στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από πλαστικά, η ΕΕΑΑ υποστηρίζει την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (περιβαλλοντική ΜΚΟ), η οποία με τη χρηματοδότηση του  Coca - Cola Foundation oργανώνει  πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών  με τη συνεργασία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

 

 

 

 

 

16 Ιουλίου 2019

 

EEAA