Εκδήλωση από το ΕΚΕΤΑ για τις Τεχνολογίες Υδρογόνου και Νέων Καυσίμων στη ΔΕΘ

18 09 2023 | 13:39Energypress

Το Εργαστήριο ΑΡΤΕΜΙΣ (Εργαστήριο Καινοτόμων Τεχνολογιών & Προηγμένων Υλικών για τη Βιωσιμότητα στην Ενέργεια και το Περιβάλλον) του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) διοργανώνει την Παρασκευή 15/9 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) στο πλαίσιο της ΔΕΘ εκδήλωση με θέμα Τεχνολογίες Υδρογόνου και Νέων Καυσίμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση στοχεύει στην παρουσίαση καινοτόμων Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων τα οποία συντονίζει ή συμμετέχει ως σημαίνων εταίρος το ΑΡΤΕΜΙΣ και αφορούν την ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών υδρογόνου για χρήση στην αποθήκευση ενέργειας, στην υδρογονοκίνηση, καθώς και για την παραγωγή και χρήση ανανεώσιμων καυσίμων στη ναυτιλία.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο τις προκλήσεις και συνέργειες που πρέπει να επιτευχθούν για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών υδρογόνου στις υφιστάμενες υποδομές και τον ρόλο της δέσμευσης, αποθήκευσης και αξιοποίησης του διοξειδίου του άνθρακα στην περαιτέρω εξάπλωση των τεχνολογιών υδρογόνου. Συμμετέχουν εκπρόσωποι της ελληνικής και διεθνούς αγοράς υδρογόνου, της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, της βιομηχανίας και της ναυτιλίας, τοπικοί φορείς καθώς και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό εντός του χώρου της ΔΕΘ και θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 16:00 – 18:00 στο Περίπτερο 7 (Stand ΓΓΕΚ). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με κ. Χρύσα Σιωνίδου 2311.257.913, email: csion@certh.gr. \

 

 

 

 

 

σ