ΕΕΠΦ - Επετειακή Εκδήλωση ΕΕΠΦ - Βραβείο "ΒΥΡΩΝ ΑΝΤΙΠΑΣ"

20 05 2022 | 15:31

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) διοργανώνει εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 19.00, για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυσή της.

Είναι η παλαιότερη και ανελλιπώς δρώσα περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση, ζωντανή μνήμη της ελληνικής φύσης και των αγώνων για την προστασία της.

Tην εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα απονείμει το βραβείο «Βύρων Αντίπας» στον Γιάννη Μπουτάρη για την μακρόχρονη προσφορά του στην προστασία της άγριας ζωής στη χώρα μας.

Η ΕΕΠΦ απονέμει το βραβείο «Βύρων Αντίπας» σε πρόσωπα ή μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν διακριθεί για τη διαχρονική προσφορά τους στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέχρι σήμερα έχει δοθεί σε σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρώην πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ Μιχαήλ Δεκλερής, ο Δρ Luc Hoffmann φιλέλληνας και υπέρμαχος της ελληνικής φύσης, ο αείμνηστος δασάρχης Πάρνηθας Γιώργος Ντούρος κ.ά.

Για την ιστορία και τις δράσεις της ΕΕΠΦ, αλλά και για τις σημερινές προκλήσεις για την προστασία της φύσης, θα μιλήσει ο κος Νίκος Πέτρου, Πρόεδρος της ΕΕΠΦ και Αντιπρόεδρος του παγκόσμιου Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE).

Επισυνάπτεται το βιογραφικό του κου Γιάννη Μπουτάρη.