Διεθνές συνέδριο και έκθεση για την μετάβαση των Βαλκανίων στην καθαρή ενέργεια διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη.

11 09 2019 | 11:45

Το 1ο Βαλκανικό Συνέδριο για την Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια, καθώς και αντίστοιχη διεθνής έκθεση (1st Balkan Clean Energy Transition Fair and Conference) θα διεξαχθεί από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης.

Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει την αρχή για τον Θεσμό της Βαλκανικής Μετάβασης στην Καθαρή Ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν νέες διεθνείς πρωτοβουλίες, προκλήσεις και λύσεις σε θέματα Καθαρής Ενέργειας, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας, οι έξυπνες πόλεις, η κυκλική οικονομία, η κινητικότητα, η διακυβέρνηση, η εμπλοκή των πολιτών και όλα εκείνα τα μέσα που θα οδηγήσουν την περιοχή των Βαλκανίων στην ανθρακική μετάβαση.

Παράλληλα, στην τετραήμερη διεθνή έκθεση θα παρουσιαστούν νέες και υφιστάμενες τεχνολογικές ενεργειακές λύσεις.

Την διοργάνωση του συνεδρίου έχουν αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Κοζάνης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης, το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ANKO) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). 

Θα τελέσει, επίσης, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) και θα έχει την υποστήριξη του Συστήματος Πληροφοριών για τις Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. (SCIS).

 

 

11 Σεπτεμβρίου 2019

energypress