Διεκδίκησε τα περιβαλλοντικά δικαιώματα που μας αξίζουν!

Η άσκηση των περιβαλλοντικών μας δικαιωμάτων δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και κοινότητες να υποστηρίξουν την προστασία του περιβάλλοντος, απαιτώντας λογοδοσία και διαφάνεια από τα όργανα της Πολιτείας. Στη χώρα μας δυστυχώς βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με μια πληθώρα προκλήσεων κατά την άσκησή τους, που συχνά αποτελούν εμπόδιο στο να απαιτήσουμε ένα βιώσιμο και δίκαιο μέλλον.


Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τις διαδικασίες δημόσιας συμμετοχής, θα διαμορφώσουμε τους επόμενους μήνες μια νομοθετική πρόταση για τη βελτίωση των διαδικασιών δημόσιας συμμετοχής, η οποία θα τεθεί τον Ιούνιο σε δημόσια διαβούλευση.


Η γνώμη σου και η εμπειρία σου μας ενδιαφέρουν πολύ και κατ' επέκταση η συνεισφορά σου στη βελτίωση των διαδικασιών συμμετοχής θα μας δώσει τη βάση για τη διαμόρφωση της νομοθετικής πρότασης. Για αυτό σου ζητάμε να μπεις στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα μας Ecodialogues- Διάλογοι για τη φύση και το κλίμα και να μας μεταφέρεις τη γνώμη σου για το πώς πιστεύεις ότι μπορούν να βελτιωθούν οι υφιστάμενες διαδικασίες δημόσιας συμμετοχής, αλλά και ποιοι νέοι τρόποι θεωρείς ότι θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη συμμετοχή των πολιτών. Όπως θα δεις ζητάμε τη γνώμη σου για 3 συγκεκριμένες θεματικές που αφορούν τη δημόσια συμμετοχή:

 

-    Για τη διαμόρφωση σχεδίων και προγραμμάτων για το περιβάλλον και την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων
-    Για τη διαμόρφωση νόμων και πολιτικών για το περιβάλλον. 
-    Για την εφαρμογή της υπάρχουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας.  
 
Η συμβολή σου είναι καθοριστική για τη διαμόρφωση μιας φιλόδοξης πρότασης που θα ενισχύσει τη δημόσια συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για τα περιβαλλοντικά θέματα, και θα εκφράζει τα αιτήματά σου και τη θέση σου ως σημαντικό μέλος της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας. 


Αν έχεις οποιαδήποτε ερώτηση, είμαστε στη διάθεσή σου!


Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου,