Διαγωνισμό ΑΠΕ 1 GW ανακοίνωσε η Αλγερία - Στόχος τα 22 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2030

07 05 2021 | 09:09

Διαγωνισμό για την ανάπτυξη ισχύος 1 GW πράσινης ενέργειας ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Αλγερίας Clems Eddine Chitour, αναφέροντας, ταυτόχρονα, πως θα πραγματοποιηθεί σύντομα. 

Στις 29 Απριλίου, η κυβέρνηση της Αλγερίας δημοσίευσε κανονισμό στην εφημερίδα της κυβερνήσεως εξουσιοδοτώντας το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει την διαδικασία του διαγωνισμού.

«Η διαγωνιστική διαδικασία θα λάβει χώρα μέσα στο δίμηνο Ιούνιος – Ιούλιος», ανέφερε ο πρόεδρος του Αλγερινού think tank Club Energia, Moloud Bakli, μιλώντας στο pv magazine. «Θα κατανεμηθεί σε 10 πακέτα των 100 MW και θα επιτρέπει έργα που θα σχεδιάζονται με ξένη χρηματοδότηση».

Τρεις ακόμη διαγωνισμοί με το ίδιο μέγεθος ισχύος αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε ετήσια βάση το διάστημα 2022-2024.

Η κυβέρνηση της Αλγερίας πραγματοποίησε διαγωνισμό για εκτός δικτύου, υβριδικά έργα με ηλιακή και diesel τεχνολογία, καθώς και για φωτοβολταϊκά το 2019. Και οι δύο διαδικασίες αποτέλεσαν μέρος του κρατικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη 22 GW παραγωγικής ισχύος καθαρής ενέργειας μέχρι το 2030, περιλαμβανομένου 13.6 GW ηλιακών.

H Αλγερία διαθέτει περίπου 423 MW ηλιακής ισχύος μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμης Ενέργειας (International Renewable Energy Agency).

 

 

6 Μαϊου 2021

energypress