💧 Βρες τη βρύση!

30 10 2023 | 13:17Greenpeace Greece

Δροσερό νεράκι, καθαρό, όπου και να βρίσκεσαι! Αυτό ζητάμε μέσα από το “Ραντεβού στις Βρύσες”, το νέο πρότζεκτ μας που στήθηκε με πρωτοβουλία των εθελοντών της Greenpeace.
Πάρε κι εσύ μέρος στην προσπάθεια: μέσα από τον χάρτη μας, μπορείς να δεις τις δημόσιες βρύσες που έχουμε βρει μέχρι τώρα, να δεις αν λειτουργούν, αλλά και να προσθέσεις κι εσύ μια βρύση που έχεις δει, ακόμα κι αν δεν λειτουργεί!Είναι δικαίωμά μας να έχουμε πρόσβαση σε καθαρό, τρεχούμενο νερό παντού, και αυτό διεκδικούμε: ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών για όλους, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημοτικές αρχές οφείλουν να επιδιορθώσουν τις δημόσιες βρύσες που έχουν πέσει σε αχρηστία αλλά και να εγκαταστήσουν νέες ώστε να μεγαλώσει το δίκτυο.
Ταυτόχρονα, θέλουμε οι δημόσιες βρύσες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ζώα και πουλιά, ενώ μέσα από το πρότζεκτ στοχεύουμε στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων - αφού δεν θα χρειαζόμαστε πια πλαστικό μπουκαλάκι με νερό - αλλά και στη βιώσιμη χρήση του νερού γενικότερα. Γι’ αυτό λοιπόν… “Ραντεβού στις Βρύσες”!