Αυξάνει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων κατά την επόμενη 5ετία η TotalEnergies

09 10 2023 | 13:20Energypress

Την ενίσχυση της παραγωγής ορυκτών καυσίμων κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου TotalEnergies, αναστρέφοντας την πορεία που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια με τη μείωση της παραγωγής ορυκτών καυσίμων.

Η TotalEnergies σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 2-3%, ετησίως, κατά την επόμενη πενταετία, κυρίως από το υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ).

Η TotalEnergies επιβεβαιώνει τη σημασία της ισορροπημένης πολυενεργειακής στρατηγικής της, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στις αγορές πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας", αναφέρει σε ανακοίνωση η γαλλική εταιρεία.

Ο όμιλος αναφέρει ότι "βρίσκεται σε πολύ ευνοϊκή θέση για να επωφεληθεί από τις μεταβαλλόμενες τιμές της ενέργειας".

Η δραστηριότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου "αναμένεται να δημιουργήσει πέραν των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόσθετων υποκείμενων ταμειακών ροών το 2028, σε σύγκριση με το 2023, σε σταθερές τιμές", σημειώνει η TotalEnergies.

Επιπλέον, η TotalEnergies αναφέρει ότι αναπροσανατολίζει το χαρτοφυλάκιο πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιουσιακά στοιχεία και έργα με "χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου", ενώ παράλληλα διαφοροποιείται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι "εφαρμόζει τη στρατηγική μετάβασης, προσφέροντας παράλληλα ελκυστική απόδοση στους μετόχους της".

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πέραν των 100 TWh μέχρι το 2030, επενδύοντας 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και αυξάνοντας τις ταμειακές ροές σε πέραν των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2028, ώστε να καταστεί θετική σε καθαρές ταμειακές ροές.Η εταιρεία θα παρουσιάσει την στρατηγική και τις προοπτικές της στη Νέα Υόρκη. 

 

 

 

σ