Ανοιχτό κάλεσμα από την ΗΛΕΚΤΡΑ Energy σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για συμμετοχή σε ενεργειακή κοινότητα.

Ένα ανοιχτό κάλεσμα που απευθύνεται σε όλα τα νοικοκυριά αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε μια ενεργειακή κοινότητα, απηύθυνε την περασμένη Πέμπτη ο Δημήτρης Κιτσικόπουλος, εκπρόσωπος της ΚοινΣΕπ ΗΛΕΚΤΡΑ Energy, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα με τίτλο  “Ενεργειακές Κοινότητες,  η ενέργεια στα χέρια των πολιτών”, η οποία συνδιοργανώθηκε από την ΗΛΕΚΤΡΑ Energy και την ομάδα SmartRueτου ΕΜΠ.

Η ΗΛΕΚΤΡΑ Energy, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της πράσινης ενέργειας και παρέχει συμβουλευτική και υποστήριξη στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες, φιλοδοξεί να συμβάλει στη δημιουργία μίας η περισσότερων ενεργειακών κοινοτήτων με αντικείμενο την παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κιτσικόπουλος, τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από μία τέτοια συνεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα νοικοκυριά, και ακόμα περισσότερο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού ήδη μέσα στα 2-3 πρώτα χρόνια θα δουν μία μείωση του λογαριασμού τους της τάξεως του 10-15%,ενώ σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας προβλέπεται να έχουν αποσβέσει πλήρως την επένδυση.

Πέρα όμως από τα οικονομικά κίνητρα, οι συμμετέχοντες έχουν να επωφεληθούν και από την νοοτροπία της καινοτομίας και της συνεργασίας για ένα νέο ενεργειακό μοντέλο που η ΗΛΕΚΤΡΑ Energy φιλοδοξεί να δημιουργήσει.

 

 

26 Απριλίου 2019

ENERGYPRESS