Ανεμογεννήτρια «τσέπης» για ηλεκτρική ενέργεια παντού

17 01 2023 | 09:50Naftemporiki.gr

Η επαναστατική συσκευή μπορεί να παράγει 200 W ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κινεζική εταιρεία Jackery ειδικεύεται στη κατασκευή φορητών συστημάτων παροχής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τα οποία συνδυάζουν τη φιλικότητα στο περιβάλλον, με την εργονομία αλλά και το… στυλ. Η εταιρεία παρουσίασε στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο, την CES, τις τελευταίες δημιουργίες της.

Η πρώτη συσκευή ονομάζεται Air-W και είναι ένα αιολικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για μια μίνι διαστάσεων και εύκολα συναρμολογούμενη ανεμογεννήτρια την οποία μπορεί να μεταφέρει κάποιος εύκολα και να του παρέχει ηλεκτρική ενέργεια οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Το σύστημα αυτό μπορεί να παράγει περίπου 200 W ηλεκτρικής ενέργειας αρκετή για να μπορούν να λειτουργούν ηλεκτρονικές συσκευές ή ηλεκτρικές συσκευές ενός χρήστη που θα παραμείνει για πολλές ώρες σε εξωτερικό χώρο χωρίς πρόσβαση σε πρίζες.

Η δεύτερη συσκευή ονομάζεται LightCycle-S1 και είναι ένα φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ενέργειας. Πρόκειται για μια μπαταρία σε σχήμα ρόδας ώστε να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα η οποία μπορεί να παράγει και να αποθηκεύει 2,500 W ηλεκτρικής ενέργειας κάτι που σημείνει ότι μπορεί να καλύπτει τις βασικές τουλάχιστον ανάγκες ηλεκτροδότησης ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε εξωτερικό περιβάλλον όχι μόνο για πολλές ώρες αλλά ακόμη και πολλές μέρες. Εκτός από τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών η μπαταρία αυτή θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε συσκευές μαγειρέματος, σε συσκευές συντήρησης τροφίμων ή φαρμάκων κ.α.

1

1