Ανανέωση της εντολής του Προεδρείου της Επ. Περιβάλλοντος της Βουλής Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής εξελέγη εκ νέου η Δ. Αυγερινοπούλου

23 10 2022 | 05:43

Για 7η φορά και με το σύνολο των ψηφισάντων (με 23 θετικές ψήφους υπέρ σε σύνολο 23 ψηφισάντων) ανανέωσε την εντολή του το Προεδρείο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και για την τρέχουσα Σύνοδο. Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής εξελέγη εκ νέου η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Α’ Αντιπρόεδρος η κα Χαρά Καφαντάρη και Β’ Αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης.

 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, κα Αυγερινοπούλου, δήλωσε:

«Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής είναι μια ιδιαίτερα σημαντική Επιτροπή, η οποία φέρνει προς συζήτηση και επισπεύδει τις εξελίξεις για μια σειρά κρίσιμων περιβαλλοντικών ζητημάτων για τη χώρα μας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, σε κρίσιμα θέματα, όπως της δημόσιας υγείας. Προβάλλει δε καινοτόμες προσεγγίσεις και τεχνολογίες,  οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις σε χρόνια περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η φετινή θεματολογία της Επιτροπής Περιβάλλοντος είναι υπό διαμόρφωση, αλλά αναμένεται να αφιερώσει σημαντικό μέρος των εργασιών της σε δύο πολύ σημαντικούς τομείς, όπου αναζητείται σοβαρή πρόοδος και εξεύρεση οριστικών λύσεων και εφαρμογών της. Η πρώτη δέσμη ζητημάτων θα διερευνήσει ζητήματα που αφορούν σε βιώσιμα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, με εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ ο δεύτερος τομέας έχει να κάνει με την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση αποβλήτων. Η Επιτροπή καλωσορίζει, τέλος, την υποβολή αναφορών από τους πολίτες, ώστε να εξετάζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σημαντικές περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης».